ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

«Εβαλα τη βόμβα γιατί είχα… υποχρέωση στον Βλαστό!»

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:04

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του –απόντος- Π. Βλαστού και άλλων δύο ατόμων, που κατηγορούνται για την έκρηξη βόμβας στην πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα. Χθες, κατά την έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ένας εκ των άλλων δύο κατηγορουμένων, ερωτηθείς, παραδέχτηκε ότι «ναι, εγώ έβαλα την βόμβα, γιατί είχα… υποχρέωση στον Π. Βλαστό!»

Η βόμβα εξερράγη τις πρωινές ώρες στις 20 Ιουλίου 2013 και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε μεγάλη ακτίνα στην περιοχή. Ο Π. Βλαστός, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της έκρηξης και τα άλλα δύο άτομα, ως οι εκτελεστές της εντολής Βλαστού. Η κύρια κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι «έκρηξη με χρήση εκρηκτικών υλών, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κλπ.». Ο βασικός κατηγορούμενος απουσίαζε λόγω άλλης δίκης του, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ζήτησε αναβολή, για την οποία το δικαστήριο αρχικά επιφυλάχτηκε. Η αίθουσα της δίκης φρουρείτο στενά από πολλούς αστυνομικούς και παρά τους δεκάδες μάρτυρες, χθες εξετάστηκαν όλοι οι παρόντες. Δηλαδή, πάνω από πενήντα! Οι μάρτυρες αναφέρονταν στην κατάσταση που βίωσαν τη στιγμή της έκρηξης και τις ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους. Απομένει η εξέταση ορισμένων ακόμη μαρτύρων και μετά θα αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Ε. Ρ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass