Οι Εμποροϋπάλληλοι στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Δεκ 2016 11:51

Στην απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας και καλεί τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλους τους εργαζομένους του κλάδου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,


Όλες οι εξελίξεις και στο κλάδο μας επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση τώρα. Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που τρείς μήνες μετά την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια βλέποντας την πλειοψηφία των καταστημάτων άδεια και κάποια καταστήματα να κλείνουν, οι εργαζόμενοι του Βερόπουλου - MY MARKET που γονατίζουν από την εντατικοποίηση, οδηγούνται κατά δεκάδες στην ανεργία ,παρά τις υποσχέσεις για "εργασιακό παράδεισο" μετά την μεταξύ συμφωνία των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές που καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα ,οι εκατοντάδες από τα μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο και είναι αντιμέτωποι με το βραχνά της ανεργίας είναι όλοι αυτοί που πρέπει να βρεθούν στη πρώτη τη γραμμή του αγώνα.

Απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία που μέρα με την μέρα μπροστά και στην απεργία εντείνεται βάζοντας εμπόδια στη συμμετοχή μας και στην οργάνωση. Δεν είναι πρώτη φορά που ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της θα θελήσει και με το καρότο και με το μαστίγιο να αποκόψει κάθε αγωνιστική διάθεση.


Συνεχίζουμε, καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, εργαζόμενους και άνεργους να δώσουν δυναμικό παρόν την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στην Πανελλαδική –Πανεργατική Απεργία, να βροντοφωνάξουμε:

"τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας ,κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις ,κοινωνικές παροχές ,επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απαιτούμε όσα μας κατάργησαν. Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα, δεν τα χαρίζουμε"

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ,10.30 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass