ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Πήγαν με καράβι, επέστρεψαν με αεροπλάνο

* Είχαν εγκλωβιστεί λόγω των απεργιών της ΠΝΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2016 8:11

Αεροπορικώς και δωρεάν επέστρεψαν χθες από την Κρήτη οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Πλατυκάμπου που είχαν μεταβεί στο νησί για την ‘’πενταήμερη’’ εκδρομή τους και εγκλωβίστηκαν, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για 28 μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές που είχαν εκδράμει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Κ. Παναγιώτου «τα παιδιά με ασφάλεια και οργάνωση ταξίδεψαν αεροπορικώς και δωρεάν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στην Αθήνα και από εκεί οδικώς στη Λάρισα».

Η λύση για τους μαθητές δόθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή, καθώς αποφασίσθηκε να επιστρέψουν στα σπίτια και τα σχολεία τους με έκτακτες πτήσεις.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επαναπροώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα όσων παιδιών είχαν εγκλωβιστεί στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ.

Εξασφαλίστηκαν δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express. Με τη Sky Express αναχώρησαν από την Κρήτη και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πλατυκάμπου. «Αγχωθήκαμε για τα χρήματα που μας τελείωναν και ευτυχώς βρέθηκε αυτή η λύση», αναφέρει στην «Ε» μαθητής που συμμετείχε στην εκδρομή για να συμπληρώσει: «οι γονείς μας σίγουρα ανησυχούσαν αλλά ήταν σε συχνή επικοινωνία με τους συνοδούς και έτσι τους καθησύχαζαν». Συγχρόνως, τα μαθήματα στα φροντιστήρια που θα έχαναν οι μαθητές καθώς προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ήταν ακόμα ένας λόγος όπως λένε που δεν θα μπορούσαν να καθυστερήσουν κι άλλο την επιστροφή τους στη Λάρισα.

Επίσης για κάθε επιπλέον ημέρα που τα παιδιά θα έμεναν στο νησί θα έπρεπε οι οικογένειές τους να επιβαρυνθούν με επιπλέον 25 -30 ευρώ για τη διατροφή και τη διανυκτέρευσή τους.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass