ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η «Ελευθερία» κλείνει τα 94 χρόνια της

* Γιορτάζει την επέτειο ίδρυσής της με έκθεση πολιτικής φωτογραφίας την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και προσφορά λουκουμάδων ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, στον πεζόδρομο της Παπασταύρου

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 14:30

ΗΤΑΝ Οκτώβριος του 1922, όταν οι Λαρισαίοι κράτησαν για πρώτη φορά στα χέρια τους την εφημερίδα «Ελευθερία».

Δισέλιδη, η πρώτη έκδοση. Μέσα σε δύο μήνες, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, μετατρέπεται σε καθημερινή. Επρόκειτο για μια τολμηρή απόφαση, αφού κάθε άλλο παρά οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές για κάτι τέτοιο.

Η ιστορία δικαίωσε τους ιδρυτές και συνεχιστές της, αφού η «Ελευθερία» δεν έγινε απλά η «εφημερίδα των Λαρισαίων», αλλά, στην 94χρονη πορεία της, ξεπέρασε τα τοπικά όρια μιας επαρχιακής εφημερίδας.

Ιδρυτής της ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος. Συνεχιστής μιας επιτυχημένης πορείας, ο πρωτότοκος γιος του Βασίλης, αναμορφωτής της, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄40, μέχρι και τον θάνατό του, ο δευτερότοκος γιος του Παναγιώτης, ο Τάκης Δημητρακόπουλος όπως τον ήξεραν οι Λαρισαίοι.

Με τη σκυτάλη να περνά στη συνέχεια στη σύζυγό του Δανάη, αλλά και στην επόμενη γενιά, τη συνονόματή της εγγονή.

* * *

ΜΙΑ ανάσα από τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, κάτι που λίγες πια ελληνικές εφημερίδες μπορούν να καυχηθούν, η «Ελευθερία» παραμένει η εφημερίδα των Λαρισαίων. Και μάλιστα αντιστέκεται με επιτυχία στην οικονομική, αλλά και τη γενικότερη κρίση του Τύπου.

Κι αυτό χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των αναγνωστών της, που μπορεί να αλλάζουν άλλες συνήθειες, όχι όμως και στον τομέα της ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό την πληρότητα και εγκυρότητα της «Ελευθερίας».

Αυτό άλλωστε είναι και το καθημερινό μέλημα των εργαζομένων και συνεργατών της «Ε»: να παραδίδουν καθημερινά στα περίπτερα, τα άλλα σημεία πώλησης και τους συνδρομητές, ένα πλούσιο φύλλο, με όλες τις τοπικές ειδήσεις και γεγονότα, από όλους τους τομείς της ζωής, δίνοντας μια σφαιρική ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο και διαθέτοντας τους φιλόξενους χώρους της στους αναγνώστες και τους φορείς που θέλουν να πουν την άποψή τους, να διαμαρτυρηθούν, να προβάλλουν το αίτημά τους, να κρίνουν, να επικρίνουν ή και να επιβραβεύσουν. Ακόμη κι αν πρόκειται για φωνές μειοψηφικές ή μεμονωμένες.

* * *

ΟΛΑ αυτά δεν θα θεωρούνταν αυτονόητα, αν η «Ε» δεν είχε καταφέρει κάτι ζηλευτό για μέσο ενημέρωσης: την οικονομική της αυτοτέλεια και αυτοδυναμία, γεγονός που της επιτρέπει να πορεύεται χωρίς δουλείες και εξαρτήσεις, με μοναδικό γνώμονα τα –καλώς εννοούμενα- συμφέροντα της πόλης και των δημοτών της Λάρισας και των άλλων δήμων του νομού.

Στο ίδιο πλαίσιο, τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, υπηρετεί την ελευθερία του λόγου και μοχθεί για την πληρότητα αλλά και αντικειμενικότητα της είδησης. Με σεβασμό στον αναγνώστη, που παραμένει ο μοναδικός της σύμμαχος αλλά και κριτής. Γι’ αυτό και, παρά την οικονομική συγκυρία, επιμένει να παραμένει προσιτή, διατηρώντας εδώ και 15 χρόνια την ίδια τιμή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 94 χρόνων, η «Ε» αισθάνεται την υποχρέωση να ανταποδώσει ένα μέρος της αγάπης των αναγνωστών της, με τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων, ανοικτών στο κοινό και την πόλη.

Έτσι:

- Μεθαύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον χώρο του ΟΥΗΛ θα εγκαινιαστεί έκθεση πολιτικής φωτογραφίας, με τίτλο «Λαρισαίοι Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργοί». Η έκθεση, πλαισιωμένη και από έναν καμβά παλιών πρωτοσέλιδων της «Ε», θα είναι ανοικτή στους Λαρισαίους, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (από 9 το πρωί ως τις 2 μ.μ. και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα), καθώς και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (9 π.μ.- 2 μ.μ.).

- Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, στον πεζόδρομο της Παπασταύρου, θα στηθεί εργαστήριο παρασκευής λουκουμάδων, για να προσφέρουμε σε όσους Λαρισαίους μας επισκέπτονται για τα «Χρόνια Πολλά».

Την ίδια μέρα η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει με ένθετο αφιέρωμα στα 94 χρόνια από την ίδρυσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass