ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 10:44

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τα πολλά αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αγιάς και των δημοτικών της διαμερισμά-ων, και, μετά το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης ενός εξ αυτών σε 10χρονη μαθήτρια έξω από το σχολείο της, η Δημοτική Αρχή Αγιάς, σε συνεννόηση με το τοπικό Ζωοφιλικό Σωματείο, φαίνεται να παίρνει το θέμα πάνω της επιλέγοντας τον δρόμο της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) των δεσποζόμενων σκύλων, είτε αυτά είναι μέσα στην κατοικία του δημότη είτε στην αυλή του για λόγους φύλαξης ή συντροφιάς.

Το σύστημα θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου του 2017 και σε διάστημα τριμήνου θα πρέπει να έχουν τσιπ όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά που υπάρχουν τώρα και κατόπιν όσα θα προστίθενται.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η ηλεκτρονική σήμανση εφαρμόζεται στη βάση του άρθρου 4 του Νόμου 4039/2012 (ΦΕΚ 15 τεύχος Α). Τα αδέσποτα δεν επιλέγουν από μόνα τους να ζουν στον δρόμο. Κάποιοι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν και ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους διαιωνίζει το πρόβλημα (από ένα θηλυκό σκυλί γεννιούνται κάθε εξάμηνο 5 ως 8 σκυλάκια που όλα αυτά σε πέντε χρόνια ζωής τους δημιουργούν χιλιάδες αδέσποτα). Δικαιολογημένα δυσανασχετούν πολλοί πολίτες, είτε γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά τους είτε γιατί δεν είναι σε θέση κάθε στιγμή να γνωρίζουν τις ανάγκες τους. Η απόφαση του Δήμου Αγιάς είναι πράξη ευθύνης προς τους πολίτες του και απόδειξη αγάπης προς τα ζώα. Στην προσπάθειά του αυτή, ο Δήμος Αγιάς έχει συμπαραστάτη του το Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Αγιάς “ΖΩΗ”. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, που κατέχουν δεσποζόμενα ζώα, οφείλουν να συμμορφωθούν με τον Ν. 4039/2012 και για τυχόν απορίες να ενημερώνονται τηλεφωνικά στο 2494350116. Η μη συμμόρφωση με τον παραπάνω νόμο επιφέρει υψηλά πρόστιμα».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)/ Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass