ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δηλώσεις ακινήτων έστω και εκπρόθεσμα

* Κίνδυνος για απώλειες περιουσιών και πρόστιμα στους αδιαφορούντες *Εκκληση του δημάρχου κ. Κολλάτου στους συνδημότες

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2016 12:42

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο του Δήμου Τεμπών, στην έδρα του Δήμου το Μακρυχώρι, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση των πολιτών και του Δήμου Τεμπών οι οποίοι αν και έχουν ενημερωθεί δεν έχουν ακόμα προσέλθει στα κατά τόπους Γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου και της «Κοινοπραξίας για την Ανάπτυξη» να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Χθες στο δημαρχείο Τεμπών, στο Μακρυχώρι, ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος δέχτηκε αντιπροσωπεία της Κοινοπραξίας αποτελούμενη από τον υπεύθυνο για τον Δήμο Τεμπών κ. Νίκο Σαββαϊδη και τον κ. Παναγιώτη Κολοκοτρώνη υπεύθυνο του Γραφείου Κτηματογράφησης του Δήμου Τεμπών.

Μιλώντας στον δήμαρχο Τεμπών οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας τον ενημέρωσαν ότι έστω και τώρα, τις επόμενες ημέρες, εκπρόθεσμα και χωρίς πρόστιμα μπορούν οι πολίτες είκοσι κωμοπόλεων και χωριών του σημερινού Δήμου Τεμπών να προσέλθουν και να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις. Διαφορετικά στο μέλλον κινδυνεύουν να χαθούν ιδιοκτησίες αν δεν δηλωθούν άμεσα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μιλώντας στην «Ε», μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος απηύθυνε έκκληση στους συνδημότες του να προσέλθουν έστω και την ύστατη στιγμή και να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης κατάθεσης δήλωσης, τα ποσοστά των δηλωμένων ακινήτων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά και βρίσκονται στο 75% για την Ελασσόνα, στο 51% για τα Τέμπη και στο 50% για τον Τύρναβο.

Επίσης τονίστηκε ότι ο κάθε ιδιοκτήτης προκειμένου να μην εμπλακεί σε περιπέτειες, θα πρέπει να προσέλθει στα γραφεία Κτηματογράφησης, για να προβεί έστω και σε εκπρόθεσμη δήλωση, μέχρι και την ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων, που προβλέπεται περίπου σε 8 μήνες, σε διαφορετική περίπτωση το ακίνητό του θα καταγραφεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη με τον κίνδυνο να περιέλθει τελικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Κολλάτος επανέλαβε προς τους πολίτες να μην κωλυσιεργούν και κάλεσε τα μέλη της δημοτικής αρχής, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τους προέδρους και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων να ενημερώσουν τους πολίτες ότι η δήλωση ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική και ότι είναι το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να εγγραφούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο απώλειας των ακινήτων τους ή την ταλαιπωρία από πιθανές διορθώσεις με χρονοβόρες και κοστοβόρες δικαστικές ή εξωδικαστικές διαδικασίες.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Τα χωριά του νυν Δήμου Τεμπών όπου οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν ακόμα και σήμερα στα κατά τόπους γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, αποφεύγοντας προς το παρόν πρόστιμα είναι: Αιγάνη, Αμπελάκια, Γόννοι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, Ιτέα, Καλλιπεύκη, Κρανιά Ολύμπου, Κυψελοχώρι, Μακρυχώρι, Νέσσων, Όσσα, Παραπόταμος, Πουρνάρι, Πυργετός, Ραψάνη, Σπηλιά, Συκούριο και Τέμπη.

Τέλος ανάλογα θα πρέπει να κινηθούν οι κάτοικοι των χωριών του Δήμο Ελασσόνας και του Δήμου Τυρνάβου, όσοι δεν έχουν ενταχτεί στο παρελθόν στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Τεμπών συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσέτσιλας και οι αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαΐτης και Κώστας Τσεργάς.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass