«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Χρέος του να αντιμετωπίζει προκατόχους του με σεβασμό»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 12:45

Βολές κατά του δημάρχου Κιλελέρ κ. Θαν. Νασιακόπουλου, εξαπολύουν τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών», Δήμου Κιλελέρ, υποστηρίζοντας σε επιστολή τους τα ακόλουθα: «Το πνεύμα των ημερών επιβάλλει όλοι εμείς οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά να ρίχνουμε τους τόνους της όποιας αντιπαράθεσης και να βοηθάμε έτσι τους συνδημότες μας με ηρεμία και αγάπη να ζήσουν τα Χριστούγεννα.

Δυστυχώς όμως κάτι ανάλογο δεν διακατέχει τον κ. Νασιακόπουλο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά την όξυνση και την αντιπαράθεση με τις ανακρίβειες και τα στοιχεία που δημοσιοποιούν για τον Δήμο Κιλελέρ, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, την πλύση των κάδων και την τιμολογιακή πολιτική στο πόσιμο νερό.

Ο κ. Νασιακόπουλος με δική του προσωπική ευθύνη οδήγησε τον Δήμο μας σε πολύμηνη περιπέτεια, εμμένοντας να στηρίζει έναν ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος ενώ αναδείχθηκε δεν τηρούσε βασικούς όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού (έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, δέσμευση των ίδιων οχημάτων και σε άλλο Δήμο κ.λ.π).

Η όλη διαδικασία απορρίφθηκε τόσο από τον τοπικό επίτροπο όσο και από την ολομέλεια του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα. Έτσι πολύ πιθανόν και μέχρι να ολοκληρωθεί επιτυχώς νέος διαγωνισμός θα συνεχισθεί για μήνες το ίδιο φαινόμενο, με γεμάτους κάδους και σακούλες διάσπαρτες με σκουπίδια για να κάνουν πάρτι οι γάτες και οι σκύλοι.

Ταυτόχρονα έχει καταργηθεί η πλύση των κάδων και αυτό ονομάζεται κατά τον κ .Νασιακόπουλο νοικοκύρεμα και εξοικονόμηση πόρων. Κατηγορεί την πρώην Δημοτική Αρχή ότι έπλενε πολλές φορές τους κάδους (12 φορές τον χρόνο) ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι 2-3 φορές είναι αρκετές. Επίσης στα περισσότερα χωριά του Δήμου αποκομιδή γίνεται μία φορά την εβδομάδα.Οι επιπτώσεις τώρα τον χειμώνα δεν είναι τόσο εμφανείς αν όμως αυτό συνεχισθεί και το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι τραγικά.

Στην τελευταία συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 η παράταξή μας πρότεινε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών έτσι ώστε τα ποσά που πλεονάζουν από την υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας να επιστρέψουν στους δημότες.

Στον τομέα της ύδρευσης προσπαθεί ατυχώς ο κ. Νασιακόπουλος να δικαιολογήσει την τρομακτική και πρωτοφανή για τα παγκόσμια πιθανόν δεδομένα αύξηση της τιμής του πόσιμου νερού και να διασκεδάσει τις έντονες δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συνδημοτών μας.

Οι αυξήσεις σε ποσοστά τεράστιες Δ.Ε. Αρμενίου (107%), Δ.Ε. Κιλελέρ (75%), Δ.Ε. Κραννώνα (70%) .

Αυτό κατά τον κ. δήμαρχο ονομάζεται εξορθολογισμός της τιμής του νερού με τις άλλες δημοτικές ενότητες (Νίκαιας - Πλατυκάμπου) οι κάτοικοι των οποίων είδαν επίσης τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν λόγω της αλλαγής των κλιμάκων με λιγότερα κυβικά ανά δίμηνο. Το τραγικό είναι ότι ενώ η ΔΕΥΑ Λάρισας , για όσα χωριά του Δήμου μας έχει τη διαχείριση, θεωρεί ότι μια αγροτική οικογένεια χρειάζεται για τις ανάγκες της μέχρι 80 κυβικά νερό το δίμηνο , η ΔΕΥΑ Κιλελέρ μειώνει αυτά τα κυβικά σε 50 επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα αγροτικά νοικοκυριά και όλα αυτά σε μια εποχή που οι αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Με τόση μεγάλη αύξηση της τιμής του νερού σε συνδυασμό με το ότι από το 2013 η ΔΕΥΑ Λάρισας ανέλαβε τη διαχείριση της υδροδότησης σε Νίκαια - Ν. Καρυές - Ομορφοχώρι και Μελισσοχώρι χωριά που είχαν τεράστιες διαρροές και τεράστιο κόστος στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ θα περιμέναμε μείωση των χρεών αλλά δυστυχώς συνέβη το αντίθετο. Μέσα σε δύο χρόνια υπερδιπλασιάσθηκαν τα χρέη της ΔΕΥΑ Κιλελέρ και μόνο στη ΔΕΗ έγινε πρόσφατα ρύθμιση χρεών ύψους 1.100.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα ο δήμαρχος επαίρεται για νοικοκύρεμα και σφιχτή οικονομική διαχείριση.

Η παράταξή μας τόσο με την τοποθέτηση του επικεφαλής μας στη διάρκεια του απολογισμού όσο και με τη στάση των μελών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων και στις διάφορες επιτροπές μένει πιστή στη δέσμευσή μας για συναινετική και ωφέλιμη παρουσία με κυρίαρχο στόχο το γενικό όφελος των Δημοτών μας αποφεύγοντας ακραίες θέσεις και στείρες αντιπαραθέσεις.

Είμαστε η μοναδική ίσως μείζονα αντιπολίτευση στη Θεσσαλία τουλάχιστον που με τις όποιες παρατηρήσεις μας ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και τον ισολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο να εκτιμήσει και να σεβαστεί ότι βρήκε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, λειτουργικό, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, με κτίρια και βασικές υποδομές που δύσκολα που δύσκολα βρίσκονται σε άλλους Δήμους και που για να γίνουν αγωνίσθηκαν συντονισμένα πολλοί άνθρωποι διαχρονικά αιρετοί, υπάλληλοι αλλά και πολλά μέλη των τοπικών φορέων τόσο του Καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ όσο και των προϋπαρχόντων καποδιστριακών Δήμων.

Εξάλλου και τα χρήματα για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων τα βρήκε εγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών, με ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και τα έργα που εγκαινίασε μέχρι σήμερα -νηπιαγωγείο , αγροτικό ιατρείο, πάρκο Καλλιθέας, βιβλιοθήκη στη Νίκαια, ύδρευση Αρμενίου και επέκταση αιθουσών Γυμνάσιο Λύκειο Πλατυκάμπου- είναι κόπος και μόχθος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής επίσης.

Χρέος του λοιπόν είναι να αντιμετωπίζει τους προκατόχους του με διάκριση και σεβασμό, καθώς και να διακατέχεται από ευγενή άμιλλα για να γίνει αντάξιος ή και καλύτερος από αυτούς. Και να γνωρίζει ότι κάποιες διαχρονικές αξίες αξίζουν περισσότερο από το οποιοδήποτε εφήμερο πολιτικό όφελος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass