ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Νέα δημοπράτηση για το «Φρούριο»

* «Όχι» του πρώην αντιδημάρχου Αλέξ. Μπατζανούλη, σε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2016 14:45

Την εκ νέου δημοπράτηση του δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Φρούριο, στον ομώνυμο λόφο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση.

Με την απόφαση αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να μισθώσει το κατάστημα που εδώ και έναν χρόνο, όχι μόνο παραμένει ξενοίκιαστο αλλά έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι.

Η εικόνα του κέντρου που κάποτε αποτελούσε πόλο έλξης για τους συμπολίτες με αναρίθμητους συλλόγους να διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, προκαλεί αλγεινή εντύπωση αφού οι βάνδαλοι, στην κυριολεξία δεν έχουν αφήσει τίποτα στη θέση τους, σπάζοντας τζάμια, πόρτες, κουφώματα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά στη μίσθωση του κτιρίου προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ) ενώ οι όροι της μίσθωσης θα αποφασισθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων.

Όροι στους οποίους προφανώς θα συμπεριληφθεί και η αποκατάσταση των ζημιών από τον μισθωτή προκειμένου να μην επιβαρυνθεί πρόσθετα ο Δήμος που προς το παρόν χάνει έσοδα από τη μη μίσθωση του κτιρίου. Το κτίριο εγκαταλείφθηκε από τον προηγούμενο μισθωτή πριν έναν χρόνο περίπου με τον Δήμο να δημοπρατεί τη μίσθωση στις αρχές του περασμένου Απριλίου.

Εκείνος ο διαγωνισμός (σ.σ. με ενοίκιο 4.000 ευρώ τον μήνα) κατέληξε άγονος καθώς από τον Δήμο Λαρισαίων κρίθηκε ασύμφορη η προσφορά του ενδιαφερόμενου επαγγελματία να μισθώσει το κτίριο. Με την υποβολή ενστάσεων επί της απόφασης του Δήμου, αρκετός χρόνος χάθηκε επίσης στη συνέχεια καθώς, η διαδικασία προέβλεπε ότι η απόφαση του Δήμου, περί ασύμφορου διαγωνισμού, έπρεπε να αποσταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Όπως και έγινε δηλαδή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εγκρίνει την απόφαση του Δήμου τον περασμένο Οκτώβριο.

Έτσι ακολουθήθηκε εκ νέου η διαδικασία της δημοπράτησης, διαδικασία που προβλέπει νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που ελήφθη τελικά προχθές βράδυ, με παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν την εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομίας Παν. Νταή καθώς το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης στη δεύτερη συνεδρίαση ενώ προηγήθηκε άλλη, πολύωρη, συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως με βάση και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, από τη νέα διαδικασία, το κτίριο δεν αναμένεται να μισθωθεί άμεσα.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά στην προηγηθείσα, ξεχωριστή, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατάξεις της αντιπολίτευσης εστίασαν στην κριτική που άσκησε στη δημοτική αρχή, ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Αλέξ. Μπατζανούλης.

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το 2017, ο πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας τόνισε ότι από τις 26 Οκτωβρίου ενόψει και της σύνταξης του νέου προϋπολογισμού κατέθεσε γραπτές προτάσεις που δεν ελήφθησαν υπόψη από τη δημοτική αρχή.

Προτάσεις που μεταξύ άλλων αφορούσαν στη μελέτη αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 150.000 ευρώ, την κατασκευή αύλειων χώρων σχολικών μονάδων με 650.000 ευρώ, την επιχορήγηση σχολικών επιτροπών για συντηρήσεις σχολείων με 400.000 ευρώ, τον εξοπλισμό του μαθητικού στεκιού με 30.000 ευρώ, την αγορά βιβλίων για βιβλιοθήκες με 100.000 ευρώ κ.α.

Έτσι ο κ. Μπατζανούλης καταψήφισε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, διευκρινίζοντας στην «Ε» ότι δεν θέτει «πολιτικό θέμα» παρά μόνο διαφώνησε γιατί δεν υιοθετήθηκαν οι προαναφερόμενες προτάσεις του. Με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου να τονίζει πως «μην κατηγορείτε εμάς για αντιπολίτευση μετά την τοποθέτηση του κ. Μπατζανούλη» και τον δημοτικό σύμβουλο Ντ. Διαμάντο να τονίζει απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή «πάρτε μαθήματα από την τοποθέτηση του κ. Μπατζανούλη».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass