ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δεκάδες Λαρισαίοι στο Πατρινό Καρναβάλι

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2015 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

Της Λένας Κισσάβου

Ασφυκτικά γεμάτα αναχωρούσαν την περασμένη εβδομάδα, τα λεωφορεία από τη Λάρισα με προορισμό την Πάτρα. Πάνω από εκατό Λαρισαίοι επέλεξαν φέτος να ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού και τις περισσότερες μέρες ο σταθμός διερχόμενων λεωφορείων, απ΄ όπου περνούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αχαΐας, στη Λάρισα, έσφυζε από ζωή και κυρίως νέους ανθρώπους, που έδωσαν το «παρών» στο πιο διάσημο καρναβάλι της χώρας μας.

Τετρακόσια άτομα στο σύνολό τους, αναχώρησαν από την πόλη μας, επιβιβαζόμενοι στα λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα, μας είπε ο κ. Παπαστεργίου, που εργάζεται στον σταθμό διερχόμενων λεωφορείων της πόλης μας, εκ των οποίων οι περισσότεροι όπως υποστηρίζει, ήταν φοιτητές από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας και οι υπόλοιποι, περί τα εκατόν πενήντα άτομα, παρέες Λαρισαίων που ταξίδεψαν για να απολαύσουν στιγμές χαράς και κεφιού στους ρυθμούς της γιορτινής ατμόσφαιρας, του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πρόκειται για τα καθημερινά δρομολόγια από Πάτρα

για Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, του ΚΤΕΛ ν. Αχαΐας, τα οποία όμως ειδικά για τις ημέρες του καρναβαλιού, προσφέρουν έκπτωση εισιτηρίου 50% σε φοιτητές και όπως έχει παρατηρηθεί κάθε χρόνο, έχουν μεγάλη ανταπόκριση.

Η έκπτωση που έχει καθοριστεί να ισχύει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους φοιτητές της Θεσσαλίας και κυρίως γι’ αυτούς που κατάγονται από περιοχές του νομού Αχαΐας, οι οποίοι όπως παρατηρείται αναχωρούν για τα μέρη τους με παρέες συμφοιτητών τους, που κατάγονται από άλλα μέρη της χώρας μας, τους οποίους και θα φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, προκειμένου να ζήσουν παρέα λίγες μέρες, στους ξέφρενους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο κ. Παπαστεργίου μάς είπε ότι χρόνια τώρα, στις Αποκριές, τα λεωφορεία αυτών των δρομολογίων γεμίζουν από φοιτητές και παρατηρεί: «Τα τελευταία τρία χρόνια, υπάρχει μεγάλη πτώση της κίνησης επιβατών, από τον σταθμό διερχομένων λεωφορείων στη Λάρισα με προορισμό την Πάτρα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αν φέτος αναχώρησαν τετρακόσια περίπου άτομα από την πόλη μας, παλιότερα τέτοιες μέρες γινόταν το αδιαχώρητο και η προσέλευση του κόσμου ήταν εκπληκτικά μεγάλη.

Φέτος όμως σε σχέση με πέρυσι, παρατηρώ ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση της κίνησης των επιβατών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ήταν μεγάλη ή άγγιξε εποχές τους παρελθόντος που …έφευγαν καραβάνια για το Πατρινό Καρναβάλι!».

Το εκπτωτικό εισιτήριο, ισχύει και για την επιστροφή των επιβατών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας με κορύφωσή της το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, αφού άλλωστε έχουν ολοκληρωθεί ήδη όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, και η πόλη επανέρχεται στους καθημερινούς της ρυθμούς.

Είναι γεγονός πάντως, ότι χρόνια τώρα το Πατρινό Καρναβάλι γίνεται πόλος έλξης πολλών Λαρισαίων, ανθρώπων του κεφιού, που επιθυμούν να ζήσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους τη γιορτινή ατμόσφαιρά του, και μάλιστα πολλές φορές συμμετέχοντας και στις ομάδες της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, για να ζήσουν εκ των έσω τη συναρπαστική εμπειρία και τις δυνατές συγκινήσεις που προσφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass