ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Υπουργέ να ένα μήλο…

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

Υποσχέσεις …σε μικρό καλάθι, φαίνεται ότι αποκόμισε αντιπροσωπεία των μηλοπαραγωγών της Αγιάς, που έθεσε το ζήτημα των αδιάθετων ποσοτήτων μήλων λόγω του εμπάργκο, στον αρμόδιο υπουργό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Αντιπροσωπεία εκπροσώπων της ΕΟΑΣΝΛ, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών καθώς και του Δήμου Αγιάς συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των μηλοπαραγωγών της Αγιάς έθεσαν στον υπουργό το υπόμνημα με τα αιτήματα τους όπως αυτά είχαν αποφασιστεί στις μαζικές συσκέψεις που είχαν πραγματοποιήσει.

Ζήτησαν να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών που οφείλεται στο εμπάργκο της Ε.Ε. προς τη Ρωσία καθώς η ρώσικη αγορά απορροφά μεγάλες ποσότητες μήλου ιδιαίτερα του πράσινου μήλου. Ζήτησαν επίσης η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από το εμπάργκο σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για αυτό το θέμα.

Ο κ. υπουργός ως προς το θέμα διαχωρισμού της ελληνικής κυβέρνησης από την απόφαση της Ε.Ε. για το εμπάργκο παραδέχτηκε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να γίνει λόγω των δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας ως μέλος της Ε.Ε.

Δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί φάκελος για τα μήλα ο οποίος θα σταλεί προς έγκριση στην Ε.Ε. και θα επιχειρήσει το Υπουργείο να αξιοποιήσει αδιάθετες ποσότητες μήλων στην κοινωνική απόσυρση όπως την ονόμασε χωρίς να γνωστοποιηθεί στην αντιπροσωπεία των μηλοπαραγωγών το χρονοδιάγραμμα και η τιμή που θα λάβουν οι παραγωγοί για τις αδιάθετες ποσότητες μήλων σε μια τέτοια περίπτωση.

Για το θέμα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες χωρίς όμως να είναι σε θέση να εγγυηθεί αν θα υπάρξει και σε τι ύψος αναπλήρωση του εισοδήματος.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς καλούν όλους τους μηλοπαραγωγούς σε σύσκεψη την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στην Ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά ώστε η αντιπροσωπεία να ενημερώσει τους παραγωγούς για τη συνάντηση στο υπουργείο και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass