ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Λιγότεροι γάμοι το 2016 στη Λάρισα

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 15:09

Κάτι οι κακές οικονομικές συνθήκες, κάτι η προκατάληψη για το δίσεκτο του έτους, φαίνεται ότι οδήγησαν τα ζευγάρια των Λαρισαίων να παντρευτούν το 2016 με… περισσότερο χαλαρούς ρυθμούς!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου Λαρισαίων –πλην των αντίστοιχων τμημάτων στην Κοιλάδα και τη Γιάννουλη –, την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 648 γάμοι, όταν το 2015 ο αριθμός τους ανήλθε στους 670, γεγονός που σημαίνει ότι πραγματοποιήθηκαν 22 λιγότερα μυστήρια.

Εν τω μεταξύ, τη χρονιά που τελείωσε πριν από λίγες μέρες, σημειώθηκαν 1.051 θάνατοι, ούτε λίγο ούτε πολύ 110 περισσότεροι από τον αντίστοιχο αριθμό το 2015, όταν και πέθαναν 941 συμπολίτες μας.

Αντίστοιχα, αναφορικά με τις γεννήσεις που καταγράφηκαν στο Ληξιαρχείο του Δήμου Λαρισαίων το 2016, αυτές ήταν 3.126, μόλις 20 παραπάνω από το 2015, όταν είχαν δηλωθεί 3.106.

Επισημαίνεται ότι παραδοσιακά στο τοπικό ληξιαρχείο, καταγράφονται γεννήσεις που συμβαίνουν μεν σε μονάδες υγείας της πόλης, από έγκυες που καταφθάνουν όμως από διάφορες κοντινές περιοχές.

Τα συγκεντρωτικά, αναλυτικά και συγκριτικά στοιχεία αναφορικά με τις γεννήσεις, τους θανάτους και τους γάμους ανά περιφερειακή ενότητα και περιφέρεια της χώρας, καταχωρούνται αυτό το διάστημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass