Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Φρουροί» του περιβάλλοντος οι πρόσκοποι στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 14:52

Την ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, για παραχώρηση χώρου στο ΕΘΙΑΓΕ, για την εγκατάσταση προσκοπικού τμήματος, επανέλαβε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά την κοπή της πίτας της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας, που έγινε στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο δήμαρχος κι ως παλιός πρόσκοπος, υπογράμμισε ότι οι πρόσκοποι θα είναι «φρουροί» του περιβάλλοντος, μόλις ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μπει, επίσημα ο Δήμος Λαρισαίων στον χώρο. Επίσης, υλοποιούνται και οι άλλες δεσμεύσεις του δήμου, για στήριξη του προσκοπικού έργου και είναι θέμα διαδικασιών. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαβίδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι πρόσκοποι θα βοηθήσουν στη λειτουργία, διαφύλαξη και συντήρηση του χώρου.

Κατά τη έναρξη της τελετής τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού για τους αποβιώσαντες παλαιούς προσκόπους Γιώργο Μήλια και Ανδρέα Ρούβαλη και χαιρέτισε στη συνέχεια ο αρχηγός της ένωσης κ. Μωυσής Μανουάχ, ο οποίος ανάφερε δύο σημαντικές δράσεις που προγραμματίζονται: Η πρώτη τον Φεβρουάριο, για την ιστορία του προσκοπισμού της Λάρισας τις δεκαετίες 1910-1940, με ομιλητή τον παλαιό πρόσκοπο κ. Βαγγέλη Ρηγόπουλο και η άλλη τον Οκτώβριο, με τη διοργάνωση της 36ης Πανελλήνιας Συνάντησης Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος στη Λάρισα. Απολογισμό δράσεων έκανε η υπαρχηγός κ. Μαίρη Ζορτού- Λυτροκάπη, ενώ τιμητικά στην κοπή συμμετείχε και ο εκ των παλαιοτέρων παριστάμενων παλαιών προσκόπων κ. Γεωργ. Κουτσούκης. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε κι ο αναπληρωτής έφορος προσκόπων Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Δημ. Λιακόπουλος. Η εκδήλωση περιελάμβανε και προβολή βίντεο με τις δράσεις της ένωσης τη χρονιά που πέρασε, από το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του 3ου Συστήματος κ. Αποστ. Λυτροκάπη. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass