ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ 8 ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σε 24ωρη βάση λειτουργεί ο ξενώνας για τους άστεγους

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2017 14:20

Οκτώ συνολικά αστέγους φιλοξενεί πλέον ο Ξενώνας του Δήμου Λαρισαίων που λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση και όχι μόνο ως υπνωτήριο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό του Δήμου βρισκόταν σε επιφυλακή, ώστε να μην χρειαστεί ούτε ένας συνάνθρωπός μας να περάσει στο ύπαιθρο το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την περιοχή μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ξεχωριστό χώρο, δίπλα στον ξενώνα, φιλοξενείται και ο σκύλος ενός εκ των αστέγων, αφού έθεσε ως προϋπόθεση τη μεταφορά του πιστού του συντρόφου στον ξενώνα, προκειμένου και ο ίδιος να αποδεχθεί την προσφορά του Δήμου!

Κατά περίπτωση, για την ομαλότερη φιλοξενία των αστέγων, που είναι Έλληνες, πλην μιας αλλοδαπής, χρησιμοποιείται και ο ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρη Δεληγιάννη «το προσωπικό βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και χρειάστηκε να ψάξει, να αξιολογήσει και να παρέμβει στις διάφορες περιπτώσεις, μετά από τις πολλές κλήσεις συμπολιτών που επεσήμαιναν πού υπάρχουν προβλήματα».

«Η αντιμετώπιση των αστέγων της Λάρισας αυτές τις δύσκολες μέρες αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας», σημειώνει ο κ. Δεληγιάννης.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συνολικότερη όμως και ιδιαίτερα αποτελεσματική υπήρξε η παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τις μέρες αυτές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Αξίζει να τονιστεί η παρέμβαση για τη βοήθεια ζευγαριού – ατόμων με αναπηρία – που χρειάστηκαν ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους τις μέρες της κακοκαιρίας.

Σε επιφυλακή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση τροφίμων, αλλά και να δραστηριοποιηθεί εάν παρίστατο η ανάγκη για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων στον καταυλισμό του Κουτσόχερου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του προσωπικού ενόψει της σημερινής επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, «οι υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν και ορισμένες μικροζημιές που παρατηρήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας σε κάποιους από τους σταθμούς, αντιμετωπίστηκαν άμεσα».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass