ΟΤΑΝ Η «ΤΡΕΛΑ» ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Χιονοδρομικό κέντρο… Λάρισας

* Σκι, σνόουμπορντ, σνόουμομπιλ και «προξενιό» χιονανθρώπων

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 15:09
Για σκι στον Άγιο Αχίλλιο. Ευλογημένα σλάλομ… Για σκι στον Άγιο Αχίλλιο. Ευλογημένα σλάλομ…

Εκεί που στέκεσαι στην Κεντρική πλατεία περιμένοντας το αστικό επί της Μεγ. Αλεξάνδρου, περνάνε σκιέρ που τους τραβάει ένα αυτοκίνητο.

Γυρνάς για να το μοιραστείς με τους διπλανούς σου και τους βλέπεις ντυμένους κάποιους με πολύχρωμα μπουφάν, αδιάβροχα μποτάκια, γάντια και σκουφιά που σε παραπέμπουν στα 3-5 Πηγάδια. Εικόνα σουρεάλ αλλά πέρα για πέρα πραγματική. Η Λάρισα για ένα τριήμερο φόρεσε μια στολή που σπάνια χρειάζεται και μεταμορφώθηκε σε Χιονοδρομικό Κέντρο. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν αυτά τα 24ωρα στην πόλη χαρακτηρίζονται ιστορικές και κάποιοι είπαν να τις εκμεταλλευτούν με φαντασία. Άλλωστε μια φορά στα τόσα χρόνια οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που για να φτάσεις με το αυτοκίνητό σου στην Παπαναστασίου το κάνεις μόνο με αλυσίδες.

Μια παρέα από σκιέρ αποφασίζει να πάει στον Άγιο Αχίλλιο. Βουτάνε τα πέδιλα στους ώμους και αφού ανεβαίνουν στον μητροπολιτικό ναό, κατεβαίνουν με σλάλομ τις πλαγιές αλλά και τον δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα του Αλκαζάρ. Οι στιγμές απαθανατίζονται σε βίντεο και αναπαράγονται ταχύτατα.

Άλλοι πάλι βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα με τα χιονοπέδιλά τους δίπλα από τον Πηνειό. Το αφράτο χιόνι και η ηρεμία του ποταμού, σε συνδυασμό με τη σπάνια αυτή κατάλευκη εικόνα, το μόνο σίγουρο είναι πως τους αποζημιώνει και μάλιστα με το παραπάνω.

ΣΚΙ ΚΑΙ ΣΝΟΟΥΜΠΟΡΝΤ

Σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και του νομού, αυτοκίνητα σέρνουν κάποιους τολμηρούς οι οποίοι κάνουν σκι και σνόουμπορντ. Ειδικά τη δεύτερη ημέρα που το χιόνι είναι αφράτο και αρκετό δείχνουν πως ξέρουν να το απολαμβάνουν. Κάτι τέτοιο πάντως, γίνεται για πρώτη φορά μέσα στην πόλη της Λάρισας και αν μη τι άλλο μαγνήτισε τα βλέμματα τόσο των περαστικών όσο και των θεατών του διαδικτύου.

Στο Αβέρωφ νάσου και ένα μηχάνημα για τα δύσκολα. Όχι δεν πρόκειται για μηχάνημα εκχιονισμού αλλά για ένα snowmobile που διασχίζει την περιοχή με μεγάλη άνεση. Άλλωστε το χιόνι υπάρχει, γιατί να πάει χαμένη η ευκαιρία.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Οι οικογένειες με παιδιά γλιτώνουν έξοδα μετάβασης σε χιονοδρομικά κέντρα αφού το παιχνίδι με το χιόνι είναι μπροστά στα σπίτια τους. Το Φρούριο, το πάρκο στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ και το Μεζούρλο αποδεικνύονται ιδανικά μέρη για παιχνίδι. Ένα πλαστικό ελκηθράκι ή μια γερή… σακούλα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ξάφνου όλοι ξεχνάνε πως μόλις λιώσει το χιόνι θα αρχίσουν τα σχολεία (διπλό κακό…).

Είναι δυνατόν να λείπουν οι χιονάνθρωποι. Οι περισσότεροι άλλωστε είπαν να πρωτοτυπήσουν και να το δείξουν στους διαδικτυακούς τους φίλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα «προξενιό» που έγινε μέσω της ιστοσελίδας της «Ε». Εκεί φωτογραφήθηκε και δημοσιεύτηκε μια χιονονύφη και αναζητούσε χιονογαμπρό και φυσικά δεν άργησε μια παρέα από τη Λεωφόρο Καραμανλή να τον δημιουργήσει.

*Πρόβλημα ο παγετός. Επικίνδυνος ο πάγος. Δυσκολίες στις μετακινήσεις. Πεσμένες οι πωλήσεις στα μαγαζιά. Χωρίς ζεστό νερό κάποια σπίτια. Όμως για πολλά χρόνια από σήμερα, τα παιδιά θα θυμούνται με νοσταλγία αυτές τις στιγμές. Μα και οι μεγάλοι; Η Λάρισα ήταν όμορφη και οι πολίτες της την απόλαυσαν με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass