ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα του χιονιά

* Ικανοποίηση Χρ. Τσιόπα απο τον δημοτικό μηχανισμό

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017 14:45
Μεγάλη η προσπάθεια και για τον αποχιονισμό του Αμπελώνα. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτσοδήμος στο έργο του συντονισμού Μεγάλη η προσπάθεια και για τον αποχιονισμό του Αμπελώνα. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κουτσοδήμος στο έργο του συντονισμού

Τις πληγές που άφησε πίσω ο χιονιάς, ο ολικός παγετός και οι πολικές θερμοκρασίες μετρούν από χθες στον Δήμο Τυρνάβου τόσο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όσο και η ΔΕΥΑΤ.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δημαρχεύων – αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας υποστήριξε ότι και ο Δήμος Τυρνάβου βρέθηκε μετά το 2001 σε μια πρωτόγνωρη και με πολλές μέρες διάρκεια κακοκαιρία. Τα προβλήματα που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πολλά και διαφορετικά.

Ωστόσο χάρη στην άμεση κινητοποίηση που έκανε η δημοτική αρχή Τυρνάβου, στο μέτρο του δυνατού, τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν, τόσο από τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και με τη συνεργασία των ιδιωτών που συμμετείχαν στον αποχιονισμό με δικά τους μηχανήματα στις πόλεις Τυρνάβου και Αμπελώνα, στα χωριά, αλλά και σε απομακρυσμένα ποιμνιοστάσια.

Την προηγούμενη εβδομάδα παρά τη δύσκολη πρόσβαση και τους -18 βαθμούς Κελσίου οι υπηρεσίες στα δημαρχεία Τυρνάβου και Αμπελώνα, στο κεντρικό αμαξοστάσιο και τη ΔΕΥΑΤ λειτούργησαν κανονικά.

Μέρα με τη μέρα και με το χιόνι να υποχωρεί φαίνονται και τα προβλήματα που υπέστη η δομή των δύο πόλεων και των χωριών.

Καταρχήν υπάρχουν ζημιές στις υποδομές στα γήπεδα, τα κλειστά γυμναστήρια και τις σχολικές μονάδες. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι αξεπέραστα και έχουν να κάνουν με σπάσιμο σωληνώσεων εντός και εκτός κτιρίων από τον μεγάλο παγετό, ζημιές και σε κεντρικούς λέβητες θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόπα από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες Τρίτη όλες οι βλάβες έχουν επιδιορθωθεί και πουθενά στον τομέα αυτό δεν υφίσταται πρόβλημα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Σε ό,τι αφορά στην εσωτερική και αγροτική οδοποιία τα προβλήματα είναι αρκετά. Στην εσωτερική οδοποιία το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί από τον παγετό, αλλά και τον καθαρισμό των δρόμων από τα μηχανήματα. Με την απομάκρυνση των έντονων καιρικών φαινόμενων αυτά θα αποκατασταθούν.

Το αγροτικό και κτηνοτροφικό δίκτυο είναι σε άσχημη κατάσταση και πρώτος στόχος ήταν να διανοιγούν οι δρόμοι που κατευθύνονται προς απομακρυσμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. «Αυτό έγινε και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, παρά τις αντίξοες συγκυρίες», τονίζει ο κ. Τσιόπας.

Με τη βελτίωση του καιρού τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει επιμερισμός των προβλημάτων έτσι ώστε οι αγρότες με το άνοιγμα των αγροτικών εργασιών να έχουν από τους ανακατασκευασμένους αγροτικούς δρόμους εύκολη πρόσβαση στα χωράφια τους.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΤ με συντονιστή τον γενικό διευθυντή κ. Σταύρο Τσαγκαράκο και τον τεχνικό διευθυντή κ. Κώστα Παπαϊωάννου, με τα οχήματα της επιχείρησης με αντιολισθητικές αλυσίδες έλυναν άμεσα προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ύδρευση.

Η τελική εκτίμηση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τυρνάβου κ. Χρήστου Τσιόπα είναι ότι ο μηχανισμός του Δήμου άντεξε και ανταποκρίθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα της περασμένης εβδομάδας και σ’ αυτό συνέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass