ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Κύκλωμα διαρρηκτών: Συλλήψεις σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 8:30 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιαν 2017 8:59
Ο οπλισμός και τα χρήματα που κατασχέθηκαν χθες στη Γιάννουλη, όπου συνελήφθησαν πατέρας και γιος Ο οπλισμός και τα χρήματα που κατασχέθηκαν χθες στη Γιάννουλη, όπου συνελήφθησαν πατέρας και γιος

Σε νέες συλλήψεις, μετά από εφόδους σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων εμπλεκομένων, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά στο μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών. Έρευνες που έγιναν συντονισμένα σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί οι αστυνομικοί μετά από έρευνα σε σπίτι στη Γιάννουλη, συνέλαβαν πατέρα και γιο, 65 και 35 ετών αντίστοιχα και κατέσχεσαν οπλισμό και χρήματα. Ειδικότερα βρέθηκαν, ένα ημιαυτόματο πιστόλι, τρεις γεμιστήρες, 48 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 7.370 ευρώ.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν ακόμη χθες σε Αττική (Ασπρόπυργο, Λιόσια και Ελευσίνα), Θεσσαλονίκη και Βέροια με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την αστυνομική επιχείρηση έχουν συλληφθεί ήδη 5 άτομα, που κατηγορούνται ότι μετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα και αποτελείτο κυρίως από Ρομά, ένα μέρος της οποίας εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και έγινε γνωστή ως «μαφία της Δυτικής Αττικής», όπου είχε και την έδρα της.

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων είναι και δύο αρχηγικά στελέχη, που είχαν διαφύγει, ενώ ο τρίτος από τους αρχηγούς, ένας 35χρονος Ρομά, συνελήφθη πριν μία εβδομάδα στον Πειραιά.

Πρόκειται για τα άτομα που ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε σπίτια- μέγαρα, όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, κυκλοφορώντας με «Φεράρι» και «Πόρσε», αλλά πρόλαβαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, ύστερα από επικοινωνία που είχε ο 35χρονος, σύμφωνα με την κατηγορία, με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι αυτή την ώρα, ταυτοποιήθηκαν άλλες 30 περιπτώσεις ληστειών διαρρήξεων και κλοπών και έχουν γίνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια, τραπεζικές θυρίδες και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πανάκριβων κοσμημάτων και ρολογιών, χρυσές λίρες, χρήματα, όπλα, σφαίρες και ναρκωτικά.

Οι δύο ανακριτές έδωσαν εντολή να γίνει μία συντονισμένη, παράλληλη επιχείρηση, σε έξι πόλεις, με εφόδους σε σπίτια, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων που διατηρούσαν εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών, στις πέντε από τις περιοχές που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα, σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια και σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκε υλικό, όπως κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών, που μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα αξιολογηθεί από τους δύο δικαστικούς λειτουργούς.

Οι ανακριτές προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες και καταθέσεις που ουσιαστικά «έδειξαν» τα σημεία που μέλη της σπείρας έκρυβαν χρηματικά ποσά και άλλα κλοπιμαία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της Αστυνομίας, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προχώρησε σε συλλήψεις πολλών εμπλεκομένων στην οργάνωση, που φέρεται να λειτουργούσε με υποομάδες και να έχει διαπράξει δεκάδες κλοπές σε πολυτελείς κατοικίες, λεία τεράστιας αξίας. Στην υπόθεση είναι ελεγχόμενοι από τους ανακριτές αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες, καθώς και γνωστός επιχειρηματίας που είναι προσωρινά κρατούμενος.

Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass