FAMELAB 2017

Διαγωνισμός για νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 10:47

Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ελληνικό οργανισμό Hub Science και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr, διοργανώνουν φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, τον διαγωνισμό FameLab, με στόχο να αναδείξουν νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης.

Ο διαγωνισμός έχει δώσει, μέχρι σήμερα, την ευκαιρία σε δεκάδες νέους της χώρας μας να μοιραστούν το πάθος τους για τo άνοιγμα της επιστήμης στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή ικανότητά τους.

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 6 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα) και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 7 Μαρτίου, στο British Council (Τσιμισκή 43).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους, με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, μία κριτική επιτροπή θα επιλέξει αυτούς που θα περάσουν στον τελικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου μέσα από την ιστοσελίδα https://www.britishcouncil.gr/famelab

Όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε κανέναν από τους προκριματικούς γύρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν υποβάλλοντας βίντεο. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου στην Τεχνόπολη-Γκάζι (Πειραιώς 100), στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2017. Ο νικητής θα μεταβεί στο Φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, στη Βρετανία, τον Ιούνιο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προκειμένου να συμμετάσχει, μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών, στο Διεθνές FameLab 2017.

Το FameLab δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός, σε συνεργασία με το British Council, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass