ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σχέδια για ανεργία - επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2015 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:23

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση στο Δήμο Τυρνάβου» που υλοποιείται στο πλαίσιο των «Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Δήμο Τυρνάβου από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Όραμα για Ανάπτυξη».

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τυρνάβου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου και το «ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ», εταίρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την παρακολούθησαν ωφελούμενοι του προγράμματος.

Στην ημερίδα απηύθηνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ανεργία είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Ειδικά την τελευταία πενταετία έχει εξελιχθεί σε ανθρώπινη κρίση.

Αυτές οι προσεγγίσεις με τα διάφορα προγράμματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα, είναι όπως οι ασπιρίνες για βαριές ασθένειες και σε καμιά περίπτωση δεν απαντούν στο δικαίωμα του ανθρώπου για μια σταθερή και μόνιμη εργασία ώστε να μπορέσει να έχει μια αξιοπρεπή ζωή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Πολίνα Βουτσελά εκπρόσωπος του «ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ», η οποία ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για θέματα σχετικά με την έως τώρα πορεία υλοποίησης του έργου και την παράτασή του έως τον Ιούνιο του 2015, για τις ενέργειες δικτύωσης φορέων σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, για τις δυνατότητες απασχόλησης και επιδοτούμενων προγραμμάτων που είναι σε ισχύ την τρέχουσα περίοδο.

Αμέσως μετά ο κ. Θεόδωρος Αλεξάνδρου, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, εταίρου της Σύμπραξης, ανέλυσε θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων, ενώ παρέδωσε στους ωφελούμενους τα επιχειρηματικά σχέδια που συντάχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Παράλληλα έγινε η απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης των ειδικών επιμορφώσεων του προγράμματος, καθώς και πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων των ωφελουμένων που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα κατάρτισης του έργου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass