ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Το Δαμάσι γιόρτασε τον Άγιο Θεόδωρο

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:23

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Τηρώντας την παράδοση δεκαετιών το Δαμάσι Τυρνάβου, χθες και προχθές, τίμησε τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο γραφικό εξωκλήσι στον λόφο του κάστρου.

Και φέτος το θρησκευτικό πανηγύρι συνοδεύτηκε με λαϊκό γλέντι που πραγματοποιείται πάντα στην πλατεία του χωριού το βράδυ της παραμονής και ανήμερα της γιορτής με πρωτοβουλία των ταβερνών του χωριού και με δημοτικές ορχήστρες. Και φέτος πραγματοποιήθηκε το αδιαχώρητο, κόντρα στην οικονομική κρίση.

Προχθές το πρωί τελέστηκε πάνω στο εξωκλήσι του αγίου, στο κάστρο του Δαμασίου το οποίο βρίσκεται πάνω σε απόκρημνο λόφο που δεσπόζει του χωριού, θεία λειτουργία, θείο κήρυγμα και αρτοκλασία. Στη συνέχεια προσφέρθηκε στους εκκλησιαζόμενους, όπως κάθε χρόνο, πατροπαράδοτη φασολάδα και ελιές. Το νηστίσιμο γεύμα όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι προσφορά από δωρεές Δαμασιωτών, του Τοπικού Συμβουλίου της τοπικής εκκλησίας και του Μορφωτικού Συλλόγου.

Οι πολίτες του δήμου Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής αλλά κυρίως του Δαμασίου τίμησαν με την παρουσία τους τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ιερουργούντος του πατρός Δημητρίου Ευαγγέλου.

Στη θεία λειτουργία πάνω στο κάστρο παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος του "Δελήχειου" Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου κ. Γιώργος Τσανάκας και μέλη του Τ.Σ., ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Νίκος Τσάλτας και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass