ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «Η ΕΛΠΙΔΑ» ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Βραβεύσεις για προσφορά ζωής στον Αμπελώνα

* Τιμήθηκε η 66χρονη παρένθετη μητέρα Αναστασία Οντου * Τιμητικές πλακέτες σε περιφερειάρχη, πρώην νομάρχες –δημάρχους και τον δημοσιογράφο της «Ε» Κώστα Τσόλα

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 14:15
Τιμητική πλακέτα στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για τον συνεχή αγώνα του για τη Θεσσαλία και την περιοχή ειδικότερα Τιμητική πλακέτα στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για τον συνεχή αγώνα του για τη Θεσσαλία και την περιοχή ειδικότερα

Μια μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της ζωής ήταν χθες Κυριακή η καθιερωμένη ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» στον Αμπελώνα. Με τη συμπλήρωση , πέρυσι των 25 χρόνων από την έναρξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Αμπελώνα, το 1991,μετά από πρόταση του προέδρου του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Απόστολου Παπαϊωάννου και την ομόφωνη απόφαση του σώματος άρχισε μια πορεία ζωής και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια, το 2001 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» η οποία συγκέντρωσε με την παρουσία των μελών και φίλων αιμοδοτών 370 μονάδες αίματος.

Μετά τον ομαδικό εκκλησιασμό και την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γαζέτας» του Αμπελώνα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του τιμηθέντα επίσης σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Ιατρού, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής και η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. κ. Μαίρη Χατζητάκη.

OI BΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι συνταξιοδοτηθέντες ιερείς π. Δημήτριος Κολοβός και π. Παναγιώτης Καλομπάτσος.

Οι έξι κοινοτάρχες – δήμαρχοι Αμπελώνα από τη μεταπολίτευση μέχρι τον «Καλλικράτη» κ. Ιωάννης Κωτσόπουλος, Μιχάλης Ζησιάδης, Δημοσθένης Τσαμπαλής, κ. Αναστασία Ψύρρα, κ. Απόστολος Δημάκης και Αθανάσιος Χρυσοβέργης.

Οι δύο τελευταίοι αιρετοί νομάρχες κ. Ιωάννης Φλώρος και Λουκάς Κατσαρός.

Δύο πολίτες που προσέφεραν στον τόπο: ο δημοσιογράφος της «Ε» και συνεργάτης του «Ράδιο Τύρναβος 103,8» κ. Κώστας Τσόλας και ο τ. γραμματέας του Δήμου Αμπελώνα και για χρόνια στο Δ.Σ. της «Ελπίδας» κ. Αντώνης Ντιντόκας.

Επίσης βραβεύτηκαν τρεις αιμοδότες που έδωσαν πάνω από 50 μονάδες αίματος, η κ. Βαΐτσα Πολιανίτου και οι κ. Χαρίλαος Κουτρούλης και Κώστας Πετρωτός.

Οι μεγάλοι χορηγοί Μηλιώνης Α.Ε. και Φώτης Παπαγεωργίου «Food service (PFS)».

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν 27 αιμοδότες που προσέφεραν τα τελευταία χρόνια πάνω από 25 μονάδες αίματος, 63 που προσέφεραν πάνω από 10 μονάδες αίματος, 50 που προσήλθαν την τελευταία 2ετία στις αιμοδοσίες και προσέφεραν αίμα και 12 νέοι σε ηλικία αιμοδότες κάτω των 25 ετών.

Η ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΝΤΟΥ

Η πλέον συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου μέσα από την καρδιά του και μιλώντας με μια φωνή από όλους τους παρευρεθέντες αναφέρθηκε στην παρένθετη μητέρα κ. Αναστασία Όντου η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλείο ψυχής στα 66 της χρόνια κυοφόρησε το εγγόνι της και παιδί της κόρης της.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η συγκίνηση που όλοι οι παρευρεθέντες σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν θερμά την κ. Αναστασία Όντου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Κουτσοδήμος και Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Σουρλαντζής, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Ζαχείλα, ο πρώην αντινομάρχης κ. Κ. Σπανούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Λάππας.

Τέλος, ακολούθησε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου με τον προβλεπόμενο από το καταστατικό διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. για τη διετία 2015-2016 και τις εκλογές- αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων μελών στα όργανα διοίκησης του συλλόγου για τη διετία 2017-2018.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Φωτ.: Αθαν. Λάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass