ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 63 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Αναγνωρίζονται χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ

*Μεταξύ των βουλευτών και ο Λαρισαίος Ν. Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 8:40

Όλα τα συντάξιμα έτη ασφάλισης και καταβολής εισφορών στον ΟΓΑ, ανεξάρτητα από το αν κάποιος αγρότης στην πορεία έφυγε από το επάγγελμα, αναγνωρίζονται με τροπολογία 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσα στους οποίους και ο Λαρισαίος κ. Νίκος Παπαδόπουλος – που ψηφίστηκε και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Εξηγώντας τη σκοπιμότητα της εν λόγω διάταξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάκης Μπαλαούρας επισήμανε: «Όταν ασφαλισμένος ΟΓΑ συμπληρώσει 67ο έτος και κάνει αίτηση για συνταξιοδότηση αν ο ΟΓΑ διαπιστώσει ότι κακώς ασφαλίστηκε αρχικά σε ΟΓΑ ή στην πορεία διέκοψε το αγροτικό του εισόδημα πχ. κάποιος καλλιεργεί ένα χωράφι για 10 χρόνια και μετά το νοικιάζει, αλλά συνεχίζει να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ – όμως με τα μέχρι τώρα ισχύοντα ο ΟΓΑ του κόβει την ασφάλιση - του επιστρέφει τα λεφτά, αλλά δεν παίρνει σύνταξη ο άνθρωπος. Αυτό θέλουμε να λύσουμε».

Το κείμενο της τροπολογίας όπως ψηφίστηκε έχει ως εξής:

«1. Οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ασφαλισμένων των Κλάδων Πρόσθετης και Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, οι οποίοι μέχρι 31-12-2016 έχουν υποβάλει και εκκρεμεί συνταξιοδοτικό αίτημα, θεωρούνται ότι καλώς ασφαλίστηκαν για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30-6-2017. Στον ως άνω χρόνο ασφάλισης συμπεριλαμβάνεται και ο εξοφλημένος μέχρι τις 30-6-2017 χρόνος ασφάλισης λόγω υπαγωγής σε ρύθμιση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Τα ως άνω εφαρμόζονται εφόσον:

α) κατά τον ίδιο χρόνο, δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή έχουν ασφαλιστεί αλλά δεν δικαιούνται συντάξεως από την ασφάλισή τους αυτή ή δεν συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδος ή του εξωτερικού με την επιφύλαξη των διατάξεων του εδαφίου δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4169/1961 (Α’ 81), όπως ισχύει

και β) προκειμένου για υπηκόους τρίτων χωρών, κατά το χρόνο της ασφάλισής τους διέμεναν νόμιμα στη χώρα.

2. Οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον του Οργάνου εξέτασης ενστάσεων του άρθρου 40 του π.δ. 78/1998 (Α’ 72) κρίνονται σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass