Διάκριση του 4ου Δημοτικού Τυρνάβου στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2015 15:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:23

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
 

Πανελλήνια διάκριση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο  Τυρνάβου το οποίο απέσπασε διάκριση στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  2015 με θέμα: «Πρόσκληση  σε ταξίδι… πρόσκληση στην Ελλάδα». Το σχολείο  συμμετείχε στο διαγωνισμό με  το ανέβασμα μιας μικρής θεατρικής παράστασης.

 Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση με ενθουσιασμό, φαντασία και εργατικότητα, προέβαλαν τις ομορφιές της πόλης τους, της περιφέρειάς τους και γενικότερα της χώρας τους. Σύμφωνα με το σενάριο, επικοινώνησαν, μέσω υποτιθέμενου skype, με ένα γαλλικό σχολείο και κάλεσαν τους Γάλλους φίλους τους να επισκεφθούν την Ελλάδα. Αναφέρθηκαν στην τοπική παράδοση, μίλησαν για τη γιορτή του καρναβαλιού στον Τύρναβο, καθώς και για τα προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή η πόλη τους, όπως τα σταφύλια, το κρασί και το ούζο. Προέβαλαν επίσης τη Θεσσαλία, αναφερόμενοι στη Λάρισα, στα Τέμπη, στον Όλυμπο, στα Μετέωρα, στο Βόλο αλλά έκαναν και αναφορά στο μουσείο της Ακρόπολης και την Αμφίπολη. Δεν παρέλειψαν βέβαια να τους προτείνουν μια κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά για να απολαύσουν τον ήλιο και … το απέραντο γαλάζιο, Μάγεψαν δε τους Γάλλους φίλους τους με τους ήχους του μπουζουκιού ... χορεύοντας συρτάκι !

Το μήνυμα που θέλησε να  στείλει η μικρή θεατρική ομάδα είναι ότι η Ελλάδα μας είναι ένα αμάλγαμα ιστορίας, πολιτισμού και παραδόσεων και φυσικής ομορφιάς!

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από την καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Κατερίνα Παπαστεργίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass