ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ

Ανέλαβαν οι νέοι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 14:30

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη χθες στις τελετές για την αλλαγή ηγεσίας στα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Αναλυτικότερα ο υπουργός Αμυνας Παν. Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρέστησαν στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγού Βασίλειου Τελλίδη στον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας πτέραρχου Χρήστου Βαΐτση στον αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων. Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ναυάρχου Γεώργιου Γιακουμάκη στον αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

«ΑΚΟΜΨΟ»

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής Α/ΓΕΑ ο απερχόμενος αρχηγός, πτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για να συνεχίσει η ΠΑ να απαντά στις άναρθρες κραυγές των γειτόνων πρέπει να βελτιωθεί άμεσα. Να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα αεροσκάφη και να αποκτήσει νέα. Αυτή τη φορά οι αποφάσεις δεν επιδέχονται καμιάς καθυστέρησης. Έχω επίγνωση της οικονομικής κατάστασης και των απόψεων των δανειστών, αλλά θα υπενθυμίσω τι έχει πει Αμερικανός αρχηγός της ΠΑ: “Η αεροπορική ισχύς είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε”».

Ο κ. Βαΐτσης αναφέρθηκε και στην αποστρατεία του, για να σημειώσει «το εντελώς άκομψο της αποστρατείας την ώρα που βρισκόμουν σε αποστολή στο εξωτερικό. Είναι πρόκληση στον θεσμό. Το αντιπαρέρχομαι και το θεωρώ ατυχές περιστατικό που ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθεί στο πρόσωπο άλλου αρχηγού».

Με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο απαντώντας να σημειώνει πως «δεν θέλω να αισθάνεσαι καμία πίκρα, δεν έγινε τίποτα σκόπιμα, έπρεπε να γίνουν κρίσεις τώρα, γιατί τα γεγονότα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να τα χειριστεί μια νέα ηγεσία».

Με τον παραλαμβάνοντα Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, στην ημερήσια διαταγή του να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Πολεμική Αεροπορία πέραν του ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αποτροπή οποιασδήποτε επιβουλής ή ενέργειας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, συνδράμει καθημερινά με τα μέσα και το προσωπικό της, στο δύσκολο, αλλά πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας κοινωνικό έργο, που είναι οι αποστολές Έρευνας – Διάσωσης, Αερομεταφορών, αεροπυρόσβεσης και Αεροδιακομιδών Υγείας. Ακόμη, η Πολεμική Αεροπορία με τη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δείχνει ως οργανισμός τα ανθρώπινα αισθήματα και τις ευαισθησίες που διακατέχουν το προσωπικό της».

Προσθέτοντας ότι «ο στόχος για μηδενικό δείκτη ατυχημάτων είναι δυνατός, είναι εφικτός. Υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης για όλα, αρκεί να γίνεται σωστή παρακολούθηση κάθε δραστηριότητας ή έργου.

Είμαστε το κύριο εργαλείο στη διασφάλιση της Αεράμυνας της χώρας, επιτελούμε ένα έργο που δεν μετριέται με υλικά μέσα παρά μόνο με ψυχή, καρδιά και αρετή. Με φάρο και οδηγό πάντοτε το συμφέρον της υπηρεσίας, έχω ήδη επικεντρώσει την προσοχή μου στους βασικούς άξονες που θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, που είναι η αναδιοργάνωση των Μονάδων και Υπηρεσιών της ΠΑ με βάση τα σύγχρονα ποιοτικά πρότυπα και πνεύμα οικονομίας, η βελτίωση της διαθεσιμότητας των διατιθέμενων μέσων, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών μας δυνατοτήτων με εξωστρέφεια, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για όλες τις ξένες αεροπορίες και η αξιοποίηση του προσωπικού ανάλογα με τα προσόντα και τις δυνατότητες του καθενός».

Στην τελετή, που έγινε στη Σχολή Ικάρων, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass