Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 14:32

Η Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης Λάρισας στους μετανάστες σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «μετ’ εμποδίων και στο μέσο της σχολικής χρονιάς ξεκινά για τα προσφυγόπουλα που ζουν αποκλεισμένα στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου , μια ιδιότυπη μορφή εκπαίδευσης με όρους «υγειονομικής ζώνης».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι τα παιδιά των προσφύγων δε θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που γνωρίζουμε, αλλά σε ξεχωριστές διαδικασίες, σε απογευματινό ωράριο και διακριτά από τη σχολική ζωή των υπόλοιπων παιδιών. Αυτή η πολιτική απόφαση στερεί το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης των ντόπιων και προσφύγων μαθητών , στερεί την αλληλεπίδραση άρα και την ένταξη , απομονώνει ,περιθωριοποιεί και εμπεδώνει συνολικά στην κοινωνία διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η δημιουργία γκέτο για τη διαμονή και στη συνέχεια η εντελώς αποκομμένη εκπαίδευση των προσφύγων , τρέφει ξενοφοβικές συμπεριφορές, δίνει πάτημα σε ρατσιστές και φασίστες να βάζουν λουκέτα σε σχολεία, για να μην «μολυνθούν» τα παιδιά τους από τα προσφυγόπουλα, να εισβάλουν σε σχολικούς χώρους τραμπουκίζοντας εκπαιδευτικούς, όπως έγινε στις 17/1 σε δημοτικό σχολείο του Περάματος από ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Λαγό.

Για μας εκπαίδευση είναι η ένταξη όλων των παιδιών στην πρωινή λειτουργία των σχολείων χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Θα είμαστε εκεί πλάι στα παιδιά που μπορεί να γεννήθηκαν σε άλλους τόπους και να πιστεύουν σε άλλους θεούς, αλλά έγιναν πρόσφυγες από τους ίδιους που κάνουν εμάς ανέργους και φτωχούς. Όλοι εμείς που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό των ανθρώπων που θαλασσοπνίγονταν για να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου, αλλά και στο πλευρό κάθε άνεργου, ανασφάλιστου ,απλήρωτου εργαζόμενου .

Εμείς που ξέρουμε πως η αλληλεγγύη δεν έχει εθνικότητα και θρησκεία, θα είμαστε εκεί για να δώσουμε, αλλά κυρίως για να πάρουμε λίγη ελπίδα, από τα παιδιά που βγήκαν νικητές από τις βόμβες του πολέμου .Να πάρουμε το μάθημα της επιβίωσης , της αντοχής, το μάθημα της ίδιας της ζωής.

Όλοι εμείς που ζούμε στο τεράστιο γκέτο των μνημονίων, που βλέπουμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα την πλειοψηφία της ανείπωτης φτώχειας, αλλά και τη μειοψηφία του σκανδαλώδους πλούτου, που είδαμε στην ίδια μας την πόλη να καίγονται τα παιδιά μας γιατί δεν είχαν θέρμανση και ρεύμα, ξέρουμε πως τα γκέτο δεν τα κάνουν οι πρόσφυγες, αλλά οι ισχυροί του πλούτου για να κλείσουν μέσα όσους πετά στο περιθώριο η καπιταλιστική κρίση.

Εμείς θέλουμε ελευθερία, να σπάσουμε τα δεσμά των γκέτο της εκμετάλλευσης. Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς φράχτες ,φραγμούς και σύνορα .Ελευθερία πρόσβασης σε όλα τα κοινωνικά αγαθά της εκπαίδευσης, της υγείας, της πρόνοιας της κοινωνικής ασφάλισης. Ελευθερία από τους πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές, τις συνθήκες τους, τις συμφωνίες τους και τις ενώσεις τους.

Ελευθερία να συνυπάρχουμε και να συμβιώνουμε με αλληλεγγύη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass