ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Στο επίκεντρο η λειτουργικότητα και η ποιότητα ζωής

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 14:10

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων για την άσκηση στην Τρίτη Ηλικία.

Η δραστηριοποίηση των ηλικιωμένων αποτελεί πρόκληση για την πολιτεία. «Η δημοτική αρχή για το 2017 έχει ως στόχο να προσφέρει στους ηλικιωμένους ακόμα περισσότερες υπηρεσίες», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τσαούσης, για να προσθέσει στη συνέχεια τις δράσεις που πραγματοποιούνται εντός των Κέντρων Απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας για την άσκηση στην Τρίτη Ηλικία επισημάνθηκε η σπουδαιότητα που παίζει στη ζωή όλων η συστηματική άσκηση. Να παραμένει κανείς δραστήριος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, εφόσον οι συνθήκες της υγείας τους το επιτρέπουν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν δραστήριοι, ακόμη και αφού περάσουν τα 65 τους χρόνια.

Στη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν, από ειδικούς επιστήμονες, θέματα σχετικά με την άσκηση, την υγεία και την ποιότητα ζωής σε μεσήλικα και ηλικιωμένα άτομα. Επίσης, παρουσιάστηκαν προγράμματα άσκησης που πραγματοποιούνται στον Δήμο και απευθύνονται στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε συνδυασμό με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής με ομιλητή τον Δρ. Βασίλη Γεροδήμο, αναπληρωτή καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στον σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης για μεσήλικα και ηλικιωμένα άτομα αναφέρθηκε η Δρ. Κωνσταντίνα Καρατράντου, διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η Αλεξάνδρα Φελέκη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στα ΚΑΠΗ του Δήμου μίλησε για τα προγράμματα που υλοποιούνται. Για τη σημασία της δύναμης χειρολαβής στη λειτουργικότητα και στην ποιότητα ζωής μεσήλικων και ηλικιωμένων ατόμων έκανε λόγο η Καλλιόπη Κακαρδάκη MSc, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης ενώ τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass