ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Λακκούβες και καθιζήσεις στην Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 12:14

Ερώτηση σχετικά με την επικινδυνότητα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης και Μιχάλης Τζελέπης, μετά από αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΔΗΣΥ, αναφέρουν στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, Υποδομών & Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη, τα εξής :

«Σε πολλά τμήματα της Εθνικής Οδού Λάρισας Κοζάνης, τόσο εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όσο και εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, παρατηρούνται ρωγμές, λακκούβες και σε ορισμένες περιπτώσεις καθιζήσεις, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους οδηγούς.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις η κατάσταση στο τμήμα Γιάννουλη – Τύρναβος και στο τμήμα Τύρναβος – Ελασσόνα – Κοζάνη επιδεινώθηκε, για αυτό και είναι έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των παραπάνω περιοχών.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση βελτίωση του οδοστρώματος.

Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι ο οδικός άξονας Λάρισας – Κοζάνης έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας και έχουν δαπανηθεί σημαντικοί πόροι για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για τη συνολική αναβάθμιση του

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης των μελετών για τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού άξονα Λάρισας – Κοζάνης τόσο εντός των γεωγραφικών ορίων της Θεσσαλίας, όσο και εντός των γεωγραφικών ορίων της Δυτικής Μακεδονίας;

Έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες για την παράκαμψη της Ελασσόνας που είναι απαραίτητη για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης της Ελασσόνας;

Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων βελτίωσης του οδικού έργου Λάρισας – Κοζάνης;

Θα γίνουν άμεσα έργα βελτίωσης του οδοστρώματος ιδιαίτερα στα τμήματα που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους παγετούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass