Ενωση Γονέων δήμου Λάρισας: «Τσαμπουκάδες και απειλές… , θα μας βρουν απέναντι!»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 13:08

«Στη Λάρισα, αλλά και πανελλαδικά γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από συγκεκριμένες δυνάμεις, μέσα στα σχολεία, που αυτοπροσδιορίζονται ως «προστάτες» γονείς των Ελλήνων μαθητών», με σκοπό να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο να απλωθεί ο φόβος πάνω σε ζητήματα όπου το υγειονομικό, την ασφάλεια κ.α. Τέτοια φαινόμενα εκδηλώθηκαν στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας και το δημοτικό σχολείο Τερψιθέας», κατήγγειλε η Ένωση γονέων και κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Ειδικότερα η πρόεδρος της Ενωσης κ. Ελένη Τσιπλάκη, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής όλων των γονέων μαθητών της Λάρισας, να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι: «Τους καλούμε να απομονώσουν και να αποδοκιμάσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν τα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειές τους. Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία…»
Όσο αφορά στις παραιτήσεις διοικητικών συμβουλίων συλλόγων γονέων, που παρατηρήθηκαν σε σχολεία της Λάρισας, τα οποία θα στεγάσουν τμήματα εκπαίδευσης προσφύγων, η πρόεδρος επεσήμανε: «Με σαθρά επιχειρήματα, ή και χωρίς επιχειρήματα, δυνάμεις, επιχειρούν να αξιοποιήσουν την δικαιολογημένη ανησυχία των γονέων βάζοντας μπροστά ζητήματα, απαντημένα πλήρως από τους επιστημονικούς φορείς και υπευθύνους που φυσικά δεν θέλουν να τα ακούσουν γιατί ο στόχος τους είναι να ασκήσουν πίεση και να τρομοκρατήσουν τους γονείς.
Η τακτική αυτών των δυνάμεων να εμφανίζονται στις μαζικές διαδικασίες του γονεϊκού κινήματος, να προσπαθούν να επιβληθούν με τον τσαμπουκά, απειλώντας (και με μηνύσεις), Ενώ ένα άλλο τμήμα εμφανίζεται ως πιο «σοβαρό» και πολιτισμένο, στην ίδια όμως κατεύθυνση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Κοινή στόχευση και τακτική τους είναι να ωθούν σε παραιτήσεις διοικητικών συμβουλίων γονέων ακριβώς επειδή τα διοικητικά αυτά συμβούλια είχαν θετική στάση για τον ερχομό των παιδιών στα συγκεκριμένα σχολεία. Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης γονέων Δ. Λάρισας θα είναι απέναντι…».

Λ.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass