ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΡΠΑΖΟΥΝ Ο, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ

«Εξαφανίζονται»... πόμολα από εισόδους πολυκατοικιών!

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:28

Όταν πρωτοεμφανίστηκε ως φαινόμενο στην Αθήνα, πριν 1- 2 χρόνια περίπου, χαρακτηρίστηκε ως «νέα μόδα». Απλώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα, ήρθε και στη Λάρισα. Οι κλοπές πόμολων από τις εισόδους πολυκατοικιών και διαμερισμάτων είναι γεγονός!

Οι δράστες, προφανώς νυχτερινές ώρες, αποξηλώνουν με σιδεροπρίονα ή ξεβιδώνουν τα πόμολα, από την έξω πλευρά, των εισόδων πολυκατοικιών και διαμερισμάτων. Ακόμα, έκλεψαν και «ματάκια» εισόδου διαμερισμάτων! Κάθε τι μεταλλικό, από σίδηρο, μπρούτζο, αλουμίνιο κλπ. που βρίσκεται υπαίθριο και θεωρείται εύκολος στόχος των κλεφτών, καταλήγει ως «σκραπ» για λιώσιμο, συνήθως. Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και διαχειριστές βρίσκονται μπροστά σε ένα καινούριο έξοδο. Το πόμολο δεν είναι αναλώσιμο, όπως το πετρέλαιο π. χ. και η αγορά του είναι επιπλέον, μη προβλεπόμενη δαπάνη. Σε αρκετές περιπτώσεις τα πόμολα δεν αντικαθίστανται άμεσα ή καθόλου. Περιστατικά κλοπής πόμολων από πολυκατοικίες της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, καταγγέλθηκαν στην «Ε». Οι πολυκατοικίες, γενικά, δέχονται κατά καιρούς, «επιθέσεις» κλεφτών μετάλλων, όπως συνέβαινε πριν καιρό με κλοπές εξαρτημάτων από ανελκυστήρες.

Πέρασε η εποχή που οι κλέφτες «χτυπούσαν» μόνο τα «χοντρά» και βαριά μέταλλα που «φτουρούσαν». Πλέον, ό, τι είναι μεταλλικό, σε συνδυασμό με την εύκολη απόκρυψη και μεταφορά του, προσελκύει... Από τις ράγες και τα καλώδια του σιδηρόδρομου (μεγάλη μάστιγα), τα... καντήλια των κοιμητηρίων, ήρθε και η εποχή των πόμολων! Σημεία των καιρών;

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass