ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Να πληρώσουν όσοι χρωστούν καλεί ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2017 14:20
Το κτίριο του ΤΟΕΒ στον Αμπελώνα Το κτίριο του ΤΟΕΒ στον Αμπελώνα

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρδευτές του κρούει ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, με έδρα τον Αμπελώνα σε ό,τι αφορά χρέη των μελών του παλαιοτέρων ετών. Το πρόβλημα είναι τεράστιο αν σκεφθεί κανείς ότι ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου είναι ο τρίτος σε έκταση ΤΟΕΒ του νομού Λάρισας όπου στη δικαιοδοσία του υπάγονται περί τα 100.000 στρέμματα.

Η δικαιοδοσία του Οργανισμού καλύπτει τμήματα των περιοχών Τυρνάβου, Αργυροπουλίου, Δελερίων, Ροδιάς, Μαυρολίθου. Επίσης τον Αμπελώνα, τον Βρυότοπο μεγάλο τμήμα της Φαλάνης – Δασοχωρίου και Γιάννουλης.

Το δίκτυό του είναι σε δύο τμήματα. Το επιφανειακό από τις πηγές Μάτι Τυρνάβου και τις γεωτρήσεις, δηλαδή του δικτύου ΠΑΥΥΘ. Συνολικά ο Οργανισμός έχει 85 γεωτρήσεις.

Την τελευταία 7ετία η σημερινή διοίκηση με απόλυτη συνεργασία με το προσωπικό του Οργανισμού καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την οικονομική εξυγίανσή του συγκεντρώνοντας χρέη προηγούμενων ετών και εξοφλώντας σημαντικά ποσά στη ΔΕΗ η οποία τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τις γεωτρήσεις, το ΙΚΑ, αλλά και χρέη προς τρίτους, ιδιώτες προμηθευτές.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης και εξυγίανσης μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Οργανισμός έχει μπει σε πρόγραμμα με ώριμες μελέτες στο ΕΣΠΑ 2013 -2020 για την υπογείωση των αγωγών άρδευσης. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρός του κ. Σωτήρης Τζιούφας κάνει ειδική αναφορά στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τον οποίο ευχαριστεί προσωπικά που μερίμνησε ώστε ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα να ενταχθεί στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Επίσης ένα άλλο πλήγμα για όλους τους ΤΟΕΒ καθώς και του Αμπελώνα είναι οι δεκάδες κλοπές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στο δίκτυο του Οργανισμού αλλά και στις γεωτρήσεις. Το κόστος από τις κλοπές ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των δικτύων και αποκατάστασης εκτεταμένων κλοπών ηλεκτρολογικού και λοιπού υλικού γνωστοποιεί στους αρδευτές μέλη του, τα παρακάτω:

- Θα προχωρήσει σε ομαδικές διαταγές πληρωμών για χρεώστες αρδευτικών τελών μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2015.

-Παράλληλα θα βεβαιώσει όλες τις οφειλές στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. (Προαιρετικά και σε αναμονή του νόμου για οριστική αποστολή ανείσπρακτων βεβαιωθέντων αρδευτικών τελών παρελθόντων ετών).

- Καλεί όσους αρδευτές κάνουν χρήση νερού για την αρδευτική περίοδο 2017, να προσέλθουν στον Οργανισμό για να συντάξουν αίτηση - δήλωση άρδευσης 2017. Από 1 Φλεβάρη 2017 έως 10 Μάρτη 2017. (Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα καταγραφούν στα προγράμματα άρδευσης των γεωτρήσεων και ο ΤΟΕΒ δεν θα είναι υποχρεωμένος να τους εξυπηρετήσει).

4) Τα νέα Δελτία Άρδευσης (2017) θα συνδεθούν με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αλλιώς θα θεωρούνται άκυρα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass