ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης»

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2017 14:25

Με την παρουσία των μελών, φίλων, εθελοντών, συνεργατών και δωρητών της «Πορείας Αγάπης» και της Ορθοδόξου Ιεραποστολής γενικότερα, πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του εδρεύοντος στη Λάρισα Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, αρεοπαγίτης κ. Γεώργιος Αποστολάκης, με θέμα "Ορθόδοξοι προβληματισμοί για την Ιεραποστολή". Ο ομιλητής με την εμπνευσμένη, περιεκτική και πλήρη ομιλία του, "καθήλωσε" στην κυριολεξία το πολυπληθές ακροατήριο, αναλύοντας με πλούσια επιχειρηματολογία την ανάγκη της Ιεραποστολής, (υπό την σκέπην της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πάντοτε), ώστε να είναι απαλλαγμένη από εθνοτικά και άλλα στοιχεία που την οδηγούν μακριά από τη γνήσια Ορθόδοξη Χριστιανική πνευματικότητα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Μουντζούρης, αναφέρθηκε στην ίδρυση της «Πορείας Αγάπης» και στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στις μεγάλες μορφές των τελευταίων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων στην Αφρική, του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου και του π. Κοσμά Γρηγοριάτη, που "άφησαν τα κόκκαλά τους στην Αφρική", πιστοί στην εντολή του Κυρίου μας «...πορευθέντες στα έθνη, κηρύξατε το Ευαγγέλιον πάση τη κτίση». Παρουσιάσθηκαν και εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2016, που δόθηκαν σε έντυπη μορφή σε όλους τους παρευρεθέντες.

Στην Γ.Σ. της Πορείας Αγάπης παραβρέθηκε και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας που απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και ο πανεπιστημιακός, (επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του Παν. Θεσσαλίας) κ. Αριστείδης Ζιμπής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Συλλόγου, που επισκέφθηκε -για πρώτη φορά- ως εθελοντής Ιατρός την Ορθόδοξη Μητρόπολη MWATZA (Β.Τανζανία),προ 4ετίας περίπου. Τηλεγράφημα και χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Επίσης, ευλογήθηκε από τον πρωτοσύγκελο π. Αχίλλιο, η καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου και το "φλουρί", με τα αντιστοιχούντα συμβολικά δώρα, κέρδισαν φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass