ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Ο όσιος Παΐσιος ο νέος Αγιορείτης και η μέριμνά του για τους νέους"

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2017 10:00

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου "Παναγία η Ελεούσα", που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων κατά τη διάρκεια της οποίας κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος αιδεσιμολογιότατος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, με θέμα "Ο όσιος Παΐσιος, ο νέος Αγιορείτης

και η μέριμνά του για τους νέους".

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη πολλοί τον γνώρισαν και έγραψαν γι' αυτόν. Ο Αγιος πάντα ήταν ένα παιδί, έπασχε για τη νεολαία, που επηρεαζόταν από τη μόδα και τις ανήθικες συνήθειες. Η προσευχή του στρεφόταν προς το Θεό, για τους νέους. Ήθελε οι νέοι να αποκτήσουν χριστιανική συνείδηση, να αγαπήσουν το Χριστό και να αποκτήσουν το ρωμέικο φιλότιμο. Ήθελε οι μεγάλοι να ασχολούνται με τους νέους και ο ίδιος προστάτευε τα νέα παιδιά, τα στήριζε, συζητούσε μαζί τους. Βοήθησε πολλούς νέους που ήταν ναρκομανείς να σταματήσουν τα ναρκωτικά. Ολη τη νύχτα προσευχόταν για τους νέους, ώστε να επιστρέψουν στην εκκλησία. Καθημερινά, τον επισκεπτόταν πολλοί νέοι και ο Αγιος Παΐσιος κατόρθωνε να επουλώνει τις πληγές τους και τους συμβούλευε να εξομολογούνται και να εργάζονται. Συνιστούσε στα διάφορα μοναστήρια να ιδρύσουν μονάδες απεξάρτησης και εκεί θεραπεύτηκαν πολλά παιδιά, συμμετέχοντας και στη λειτουργική ζωή. Ο Άγιος Παΐσιος συμβούλευε τους γονείς να δείχνουν την αγάπη τους στα παιδιά, να τα νουθετούν, να τα μαλώνουν ήπια και να τα εξηγούν με επιχειρήματα, τι είναι σωστό και τι όχι. Ετσι δεν θα υπάρχει μεγάλο χάσμα γονέων και παιδιών.

Η αγάπη χρειάζεται φρένο, θέλει σύνεση η αγάπη και όχι καταπίεση".

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Τύμπας ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου της ιεραποστολής και ανέφερε ότι διατέθηκαν χρήματα στα εξωτερικά κλιμάκια, ενώ στο εσωτερικό πληρώθηκαν πετρέλαια, ενοίκια, φροντιστήρια και δόθηκαν ρούχα και τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") / Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass