Έχασαν τους άντρες τους, παλεύουν για τη σύνταξη - Χήρες μεταφέρουν στην "Ε" την αγωνία τους

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 8:26

«Ανάστημα» μετά από ένα διπλό ισχυρό χτύπημα προσπαθούν να υψώσουν γυναίκες οι οποίες εκτός από το γεγονός ότι έχασαν τον άνθρωπο της ζωής τους βλέπουν πως χάνουν και τη σύνταξη χηρείας λόγω του ότι είχαν την ατυχία να ανήκουν σε κάποια ηλικιακή κατηγορία.

Ήδη τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται σιγά – σιγά και γίνεται μια προσπάθεια να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν όσο μπορούν πιο σθεναρά ένα μέτρο που το χαρακτηρίζουν αν μη τι άλλο άδικο και καταδικαστικό για το μέλλον τους. Στα γραφεία της «Ε» βρέθηκαν 4 από αυτές και μετέφεραν την αγωνία τους.

Πρόκειται για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016) και επιγραμματικά αναφέρει τρεις περιπτώσεις για τις χήρες. Αν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της κατά τον χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου δικαιούται σύνταξη εφ’ όρου ζωής στο 50%. Αν δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος, αλλά συμπληρώσει το 55ο έτος κατά τη διάρκεια της τριετίας, η καταβολή της σύνταξης διακόπτεται μόλις συμπληρωθεί η τριετία και άρχεται εκ νέου με τη συμπλήρωση του 67ου έτους. Τέλος αν δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, αλλά δεν το συμπληρώνει ούτε κατά τη διάρκεια τη τριετίας δικαιούται σύνταξη μόνο για διάστημα τριών ετών και μετά τη λήξη της τριετίας διακόπτεται η καταβολή της σύνταξης και δεν επαναχορηγείται. 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ σήμερα στην έντυπη έκδοση της «Ε» και στη συνδρομητική υπηρεσία

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass