Κέντρο φροντίδας για ασθενείς με άνοια στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 15:04

Πρόληψη, υποστήριξη οικογενειών και ασθενών με άνοια – Alzheimer θα παρέχει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας που εγκαινίασε η Ελληνική Εταιρία Ν. Alzheimer με τη βοήθεια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων χθες το πρωί και το οποίο στεγάζεται στο Γ΄ ΚΑΠΗ περιοχής ΑΤΑ, στην οδό Χατζηγιάννη 3 στη Λάρισα.

Από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, κάθε μέρα και με γραμμή υποστήριξης όλο το 24ωρο οι άνθρωποι που νοσούν και οι φροντιστές τους θα έχουν τη δική τους ομάδα υποστήριξης. «Πρόκειται για άλλη μία κοινωνική δομή για τα άτομα που αντιμετωπίζουν άνοια – alzheimer και υποστηρίζεται παρέχοντας τον χώρο συνεργασίας, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους νοσηλευτές», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης.

«Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας θα μπορούν να απευθύνονται όσοι νοσούν (1ο και 2ο στάδιο), άτομα που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη για ενδυνάμωση του νου, με μη φαρμακευτικά εργαλεία όπως γνωστικές ασκήσεις, μουσικοθεραπεία, χοροθεραπεία, ζωγραφική, τραγούδι, παιγνιοθεραπεία», δήλωσε η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ελένη Καμπούρα – Νιφλή για να προσθέσει ότι «στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητάς τους και η εμπλοκή της οικογένειας στη φροντίδα».

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών με Άνοια – Alzheimer λειτουργεί με εθελοντές επαγγελματίες υγείας και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για την ενδυνάμωση των ασθενών, τη διαχείριση της φροντίδας – άγχους των επαγγελματιών υγείας και των περιθαλπόντων, την εκπαίδευση των οικογενειακών μελών στη φροντίδα του ασθενούς και την ψυχοκοινωνική στήριξη αυτών. «Στην Ελλάδα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ν. Alzheimer νομού Λάρισας και νευρολόγος Γιάννης Παγίτσας, «καταγράφονται 200.000 άτομα με άνοια, τα μισά με Alzheimer την ίδια ώρα που στην Ευρώπη αγγίζουν τα 10 εκατ. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο οικονομοτεχνικό πρόβλημα».

Συγκινημένη η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer Ν. Λάρισας, Ντίνα Ανανιάδου - Νούλα ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν «για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα» όπως είπε.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα ΚΑΠΗ 2410-620014, 2410-233918, 2410-233430, 2410-616390, 2410-239499 και 6932822858.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass