ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ

Πληρώνουν «σαραντάρια» για παρκάρισμα οι Λαρισαίοι

* Λεφτά φαίνεται υπάρχουν, διάθεση για συμμόρφωση με τους κανόνες κυκλοφορίας καθόλου…

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 14:57

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως φαίνεται πως είναι οι Λαρισαίοι. Παρανομούν και δείχνουν να το «απολαμβάνουν» κιόλας, καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά η κατ’ εξακολούθηση παράνομη στάθμευση παρά την επιβολή προστίμων.

Αυξήθηκαν οι παρανομίες, αυξήθηκαν όμως και οι κλήσεις μετά και την αφαίρεση των κορυνών από τους δρόμους του κέντρου. Ειδικά σε δρόμους όπως είναι η οδός Μανωλάκη, η Φιλελλήνων και η Μανδηλαρά η Δημοτική Αστυνομία καθημερινά μοιράζει «μπιλιετάκια» για παράνομη στάθμευση. Πληρώνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων 80 ευρώ το παρκάρισμα οι οδηγοί που παρανομούν. Βέβαια, αν αυτό καταβληθεί μέσα σε δέκα ημέρες τότε το πρόστιμο περιορίζεται στο μισό. Αλλά και 40 ευρώ, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

«Από τη στιγμή που αφαιρέθηκαν οι κορύνες από τους δρόμους, αυξήθηκαν και οι παράνομες σταθμεύσεις», σημειώνει ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Γκανάτσιος, για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει συμμόρφωση, αυτό διαπιστώνουμε καθημερινά. Βγαίνουν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης ενώ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης. Προτιμούν κάποιοι να κάνουν γύρω – γύρω τα τετράγωνα».

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ τους επιβάλλονται πρόστιμα για παράνομη στάθμευση συνεχίζουν να παρανομούν. «Φαίνεται πως μία φορά για κάποιους δεν είναι αρκετή αλλά επαναλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά τις παρανομίες με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης. Τη μία μέρα τους κόβουν την κλήση και την επόμενη και πάλι παρανομούν», σχολιάζουν σχετικά άλλοι οδηγοί αλλά και καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης.

Αναλυτικά, οι πιο συνηθισμένες παραβάσεις είναι η παράνομη στάση – στάθμευση σε δρόμους που προβλέπεται πρόστιμο 80 ευρώ, σε πεζόδρομους 40 ευρώ και σε πεζοδρόμια 80 ευρώ. Τσουχτερό είναι το πρόστιμο για όσους παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που φτάνει τα 200 ευρώ ενώ 150 ευρώ πρέπει να καταβάλει ο οδηγός που παρκάρει το αυτοκίνητό του κλείνοντας τις ράμπες για τα Άτομα με Αναπηρία.  

Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται όσο οι Λαρισαίοι οδηγοί θα συνεχίζουν να σταθμεύουν παράνομα μετατρέποντας σε μία, τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας των οδών. Καθημερινή εικόνα ειδικά στην οδό Φιλελλήνων αλλά και στην οδό Μανωλάκη. Η συχνότερη δικαιολογία είναι «σταμάτησα για δύο λεπτά», αν και το αυτοκίνητο μπορεί να είναι εκεί για ώρες και ο ιδιοκτήτης του στη διπλανή καφετέρια και να απολαμβάνει τον καφέ του. Στο ύψος της οδού Ηφαίστου τα σταθμευμένα οχήματα είναι συνήθως διπλοπαρκαρισμένα. 

«Δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν ξανά οι κορύνες για να μην παρκάρουν οι οδηγοί, ούτε τα τσουχτερά πρόστιμα είναι λύση», δηλώνουν καταστηματάρχες στους παραπάνω δρόμους «χρειάζεται σεβασμός των κανόνων κυκλοφορίας». Την ίδια ώρα, αυτή της επίκλησης του σεβασμού των κανόνων, δύο οδηγοί λογομαχούν για το ποιος πήγε να παρκάρει πρώτος, πάνω σε διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Αμαλίας και 31ης Αυγούστου. Ανάλογη η εικόνα και στην απέναντι πλευρά της πλατείας Αγαμ. Μπλάνα, στο φανάρι της οδού Ολύμπου με την οδό Κύπρου, όπου ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία οχήματα κατάφεραν να παρκάρουν πάνω στη διάβαση των πεζών. Αν μη τι άλλο σεβασμός του ελλιπούς χώρου κι οι κανόνες πηγαίνουν τον περίπατό τους.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass