Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Σ.:

«Ψάχνετε τρόπους να διαφωνείτε κ. Τσικριτσή»…

* «Εμείς διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας», απαντά ο εκπρόσωπος των αγροτών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 14:23

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου και των αγροτών των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου, μετά τη σκληρή επιστολή των αγροτών των μπλόκων κατά της δημοτικής αρχής Τυρνάβου. Ωστόσο η αντίδραση των αγροτών όπως αυτή δημοσιεύθηκε χθες στην «Ε» «αγγίζει» και θεσμικά το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, με επιστολή της, ανταπαντώντας στους αγρότες των μπλόκων αρχικά καταφέρεται προσωπικά στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιο Τσικριτσή σημειώνοντας σε δεύτερο πρόσωπο τα εξής: «Δεν ψάχνετε συμμάχους κ. Τσικριτσή, αλλά τρόπο να διαφωνήσετε. Με απλά λόγια θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις χωρίς να σας ενδιαφέρει πραγματικά η προώθηση των αγροτικών θεμάτων μέσω διαλόγου, συμμαχιών και ενωτικών αγώνων».

Και η κ. Σουρλαντζή συνεχίζει απευθυνόμενη πάντα στον κ. Τσικριτσή, σημειώνοντας: «Αν θέλατε συμμάχους θα δεχόσασταν την πρότασή μου για διάλογο και την από κοινού διαμόρφωση ενός ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε τις περισσότερες προτάσεις που αναφέρονται στο σχέδιο που κατέθεσα, τις πήρα από το δικό σας κείμενο. Απλά προσπάθησα, οι θέσεις να είναι πιο γενικές, ώστε να συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις και να εκφράζεται το σύνολο της πόλης.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου όπως και εγώ θεωρούμε ότι ο πρωτογενής τομέας, μέσα στην κρίση, είναι από τους πλέον σημαντικούς τομείς για την τοπική και όχι μόνο οικονομία. Η κρίση όμως δεν ακουμπάει μόνο εσάς αλλά ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, οπότε οι λύσεις αναζητούνται με διάλογο και οι αγώνες στήνονται με συμμαχίες. Εσείς πως χτίζετε συμμαχίες στην κοινωνία όταν μόνο απαιτείτε; Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε για να μπορέσει η κοινωνία να αντιληφθεί και να στηρίξει τον αγώνα σας πρέπει να την ενημερώσετε, ίσως να την ακούσετε και να τη σεβαστείτε. Εγώ όπως προβλέπεται, σας κάλεσα, αφού παρευρίσκονταν μια μικρή ομάδα αγροτών στον χώρο, για να μας ενημερώσετε. Πήρατε τον λόγο εσείς και ο κ. Γκανάς, ο οποίος σημειωτέον υπερθεμάτισε σε δύο μόνο αιτήματα λέγοντας αυτά τα δύο κύριε δήμαρχε κι εσείς φωνάζατε όλα. Έτσι, μας ζητήσατε να υιοθετηθεί το κείμενό σας ως έχει. Έκανα προσπάθειες όπως και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι για να εκδοθεί ένα ενωτικό, ενιαίο ψήφισμα που να αντιπροσωπεύει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Όμως εσείς απορρίψατε κάθε συζήτηση και αποχωρήσατε. Έχω την αίσθηση ότι επιδιώξατε αυτή την εξέλιξη, κάτι που κάνατε και τη περασμένη χρονιά και οι αγρότες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί το κάνατε. Δηλώσατε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου μιας συνδικαλιστικής κίνησης που κινείται στη λογική συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και φυσικά υιοθετείτε και την παλαιοκομματική συνδικαλιστική πρακτική αυτού του φορέα. Πρακτική που στηρίζεται στη λογική της μιας αλήθειας, της άρνησης του διαλόγου και της απόρριψης της ενότητας στη δράση.

Τελικά διαμορφώθηκε ψήφισμα στη βάση της πρότασής μου, στο οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών και ιδιαιτέρως αυτών της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου των δύο μπλόκων Δαμασίου και Μελούνας και εμπράκτως εκφράζει τη στήριξή του καταθέτοντας τις προτάσεις του», καταλήγει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕΛΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Με αφορμή την παραπάνω απάντηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Χαρίκλειας Σουρλαντζή- Ζαχαράκη στην καταγγελία των μπλόκων κατά της δημοτικής αρχής εκδόθηκε χθες το απόγευμα η εξής ανακοίνωση από τους αγρότες των μπλόκων Μελούνας και Δαμασίου:

«Κυρία πρόεδρε, ή δεν ξέρετε να διαβάζετε ή δεν καταλαβαίνετε την καταγγελία που δημοσιεύσαμε. Την δημοσιεύσαμε μετά από ανοιχτές συσκέψεις, οι οποίες γίνονται καθημερινά και από τις οποίες λαμβάνουμε ομόφωνες αποφάσεις. Η στοχοποίηση προσώπων αποτελεί πάγια τακτική για να αμαυρωθούν οι αγώνες μας. Αυτό κάνατε κι εσείς με τη σημερινή επίθεση σας επί προσωπικού σε αγρότες που συμμετέχουν στον αγώνα!

Τα αιτήματά μας, τα διαμορφώσαμε μετά από τοπικές και πανελλαδικές συσκέψεις και τα θεωρούμε αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα οποία ζητήσαμε να τα στηρίξετε και να τα ψηφίσετε. Καμιά δημοτική αρχή και κανένας πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δεν διαμορφώνει το πλαίσιο των αιτημάτων μας και τη μορφή των αγώνων μας. Ήταν προτιμότερο να μας αρνηθείτε την ψήφισή τους, αντί να μας παρουσιάζετε τα δικά σας αιτήματα. Αυτό αποτελεί εμπαιγμό όλων των αγωνιζόμενων αγροτών και σήμερα στοχοποιώντας πρόσωπα λασπολογείτε τον αγώνα μας.

Αν δεν γνωρίζετε, οι αγροτικοί σύλλογοι είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών και τα διοικητικά συμβούλια εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες μετέχουν εκατοντάδες αγρότες και από την περιοχή μας, ανεξαρτήτως των πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων που έχει ο καθένας μας. Δεν εκλέγουμε Δ.Σ συλλόγων με γνώμονα να είναι αρεστά στην εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας.

Δεν θα δεχτούμε σαν αγρότες να προσωποποιείτε τον αγώνα μας και να λασπολογείτε συναδέλφους μας, τους οποίους αποφασίσαμε να μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι αγρότες οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά με εμάς στον δρόμο και αγωνιούν μαζί μας και οι αποφάσεις μας είναι συλλογικές και ομόφωνες.

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός απέτυχε και η κοινωνία μάς στηρίζει, καθώς καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες επιστολών συμπαράστασης από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους και φορείς του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, οι οποίοι δέχονται αυτούσια τα αιτήματά μας, όπως τα δέχτηκε και η δημοτική αρχή της Ελασσόνας σε αντίθεση με εσάς.

Σας ευχαριστούμε εσάς και τη δημοτική αρχή για την ανύπαρκτη στήριξή σας μέχρι τώρα και για τον χρόνο που μας διαθέσατε. Τα συμπεράσματα βγήκαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται αμείωτος και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να παρευρεθούν στα σημεία προσυγκέντρωσης που έχουμε κοινοποιήσει ώστε να μεταβούμε μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο όπως αυτό έχει οριστεί για την Τρίτη, 14 Φλεβάρη 2017, στην Αθήνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass