ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:

«Ο Μητσοτάκης, η τελευταία ευκαιρία της χώρας»

* Άννα Καραμανλή: Δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. * Ν. Παναγιωτόπουλος: Μετασχηματίζουν την κοινωνία μέσω της φτωχοποίησής της.

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 14:40

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μοναδική επιλογή και η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα…»

Αυτό το μήνυμα έστειλαν χθες βουλευτές και κομματικά στελέχη, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ.

Τόσο οι κεντρικοί ομιλητές, βουλευτές Β΄Αθήνας Άννα Καραμανλή και Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος, όσο και οι Λαρισαίοι ομόλογοί τους και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, στους χαιρετισμούς τους, κατέστησαν σαφές ότι «ο χρόνος που περνά απλά μεγαλώνει τον λογαριασμό για τη χώρα», όπως επίσης και ότι «οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να εκβιάσει ζητώντας την ψήφο 180 βουλευτών για να κλείσει την αξιολόγηση», εξηγώντας ότι «διαφωνούν με το μίγμα πολιτικής».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωναν ότι και η υπόθεση των δασικών χαρτών γίνεται μόνο για εισπρακτικούς λόγους, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να θέτει το όλο ζήτημα της υπέρμετρης –όπως είπε- φορολογίας και σε μια άλλη βάση που έχει ιδεολογική αφετηρία: «τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και όχι της διακυβέρνησης, όπως σημείωσε, με τη φτωχοποίησή της».

Πιο συγκεκριμένα:

Η βουλευτής της Β΄Αθηνών και αναπλ. τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άννα Καραμανλή, ευθύς εξαρχής ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές της ΝΔ «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα άλλο μέτρο γιατί διαφωνούμε με το μίγμα της πολιτικής». «Συμφωνούμε κι εμείς, είπε, ότι οι δανειστές δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, αλλά αυτό που ζητούν είναι να βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό δε σημαίνει κατ΄ ανάγκη τη λήψη σκληρών μέτρων. Εμείς, πρόσθεσε, θα μειώσουμε τους συντελεστές φόρου και θα εργαστούμε για να φέρουμε επενδύσεις που θα δώσουν δουλειές και θα φέρουν πίσω όσους φεύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες και θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες τύπου Τόμσεν», σημείωσε με έμφαση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της επιτέθηκε στην κυβέρνηση «η οποία δεν επιδεικνύει καμία βούληση για μεταρρυθμίσεις, αλλά νοιάζεται μόνο για το πώς θα αυξήσει τον κομματικό της στρατό», έκανε λόγο για «μυστικές επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες και σκοπό να χτιστεί η δική τους διαπλοκή», μίλησε για «περίεργες αναθέσεις έργων», αναφέροντας τα ονόματα του Χρ. Σπίρτζη και του Χρ. Καλογρίτσα, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι έκλεισε τον ΔΟΛ.

Τέλος, καίτοι όπως είπε η δημοσκοπική υπέρ μας διαφορά αυξάνει, κάλεσε τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να μην εφησυχάζει, αφού όπως εξήγησε «στόχος είναι να φέρουμε όχι μόνο την πολιτική αλλαγή, ει δυνατόν μέσα στο 2017, αλλά και τον κόσμο πίσω στην πολιτική».

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

* Για προσπάθεια μετασχηματισμού της κοινωνίας, μέσω της φτωχοποίησής της και όχι για αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Καβάλας και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση. Ένα σχέδιο, όπως είπε που «υλοποιείται με την ισοπέδωση των πάντων προς τα κάτω. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, φορολογείται ο μικρομεσαίος επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας και γενικά η μεσαία τάξη, προκειμένου να επέλθει μια αναδιανομή πλούτου και να χρηματοδοτηθούν προγράμματα όπως του εγγυημένου εισοδήματος για το οποίο δεν υπάρχουν πόροι στον κρατικό προϋπολογισμό». Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος στο σημείο αυτό ανέφερε ότι, «σύμφωνα με μια πληροφορία χρήματα από το ταμείο αυτό θα δοθούν σε μετανάστες».

Ο βουλευτής Καβάλας κάλεσε τους παρισταμένους να αναλογιστούν που βρίσκονταν το Νοέμβριο του 2014 και που σήμερα, σημειώνοντας ότι ακόμη και ο φτωχός ήταν σε καλύτερη μοίρα τότε.

Όπως είπε, «ο λογαριασμός μεγαλώνει όσο τραβά σε μάκρος η αξιολόγηση», καταγγέλλοντας ότι ίσως είναι αυτός ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης ώστε να έρθει μετά και να θέσει εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες. «Όμως έτσι, είπε, είναι η κυβέρνηση που παίζει το παιχνίδι της ρήξης με τους δανειστές, το παιχνίδι δηλαδή του Σόιμπλε και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα», για το οποίο, όπως εξήγησε «συμφέρει μόνον όσους έχουν χρήματα έξω».

Προέβλεψε τέλος ότι έχουν καταρρεύσει οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, τόσο για το αφορολόγητο, όσο και για τις ομαδικές απολύσεις», ενώ απευθυνόμενος στους αγρότες τους θύμισε ότι «το 2014 στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν μόνο το θέμα των βοσκοτόπων, ενώ σήμερα, μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, βρίσκεται η αύξηση των εισφορών και του ΦΠΑ στα εφόδια».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

* Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρ. Καπετάνος στον χαιρετισμό του διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή σε τοπικό επίπεδο για να διεξάγει εκλογές και διαβεβαίωσε ότι «μόλις γίνει κυβέρνηση θα αναστείλει το νόμο για τους δασικούς χάρτες, αφού μόνο εισπρακτικό στόχο έχει».

* Η «αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει προ πολλού», διαβεβαίωσε ο Μαξ. Χαρακόπουλος. Και έστειλε το μήνυμα ότι «για τη ΝΔ το δόγμα «νόμος και τάξη», είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της, καθώς, χωρίς αίσθημα ασφαλείας, τότε δε μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και διακίνηση ιδεών». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «εκτός τόπου και χρόνου, καθώς έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», μίλησε για «σχέδιο της ΝΔ το οποίο θα ξεδιπλώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ», συνέστησε όμως και υπομονή στους νεοδημοκράτες, γιατί «τα πράγματα δε θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ».

* Για «εθνικό και όχι κομματικό αγώνα», έκανε λόγο ο Χρήστος Κέλλας, στέλνοντας το μήνυμα «της επικείμενης πολιτικής αλλαγής, αφού καθημερινά η συμφωνία αλήθειας υπογράφεται από ολοένα και περισσότερους πολίτες», όπως είπε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας (μιλώντας για απαράδεκτη κατάσταση με την υπόθεση της επισήμανσης από τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ του προσδόκιμου ορίου επιβίωσης, να μην έχει προηγούμενο) και της Παιδείας (σημειώνοντας τους αιφνιδιασμούς του υπουργού σε ένα θέμα όπου απαιτείται συναίνεση και εθνική συνεννόηση). Είπε τέλος ότι «δικαίως ο κόσμος «βρίσκεται στα κάγκελα, αφού η κυβέρνηση ανέσυρε τους δασικούς χάρτες του ΄45 και προσπαθεί να εισπράξει απ΄ όπου υπάρχει έστω και ένα δέντρο», ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση».

* Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, σημείωσε ότι θα είναι δύσκολη και θα έχει κόστος η επαναφορά της κοινωνικής ισορροπίας που έχει διαταραχθεί, καλώντας το Κράτος να ακολουθήσει το μοντέλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου «με συλλογικότητα, σχέδιο και προγραμματισμό, στηρίζει την παραγωγή και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αυτό δηλαδή που θέλει η κοινωνία». Επανέλαβε τέλος την αντίθεσή του στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι ένα σύστημα που θα ευνοήσει ολιγάρχες που θα μπορούν να παρέμβουν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Καλομπάτσιος, Αθ. Παιδής, Μαρία Μαμάρα και Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του δ.σ. Κιλελέρ κ. Αχ. Βαρδακούλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου και Ντ. Διαμάντος και στο δήμο Τεμπών κ. Ι. Μανώλης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του ΤΕΕ κ. Δημ. Αδάμ και Ν. Παπαγεωργίου, οι πρόεδροι τον ΝΟΔΕ Μαγνησίας και Καρδίτσας, σύσσωμη η ΔΗΜΤΟ Λάρισας, πολιτικά στελέχη και πολλοί φίλοι του κόμματος.

Δ.Χ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass