ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Ενδοκυβερνητική διαφωνία για τους δασικούς χάρτες

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2017 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Φεβ 2017 9:48

Να εξαιρεθούν όλες οι γεωργικές εκτάσεις και ιδίως αυτές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ, από την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών ζητά, με δήλωση του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα από τη σχετική διαδικασία.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη διαφοροποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τους επίσημους χειρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και ο Λαρισαίος πολιτικός δέχθηκε πλήθος τηλεφωνημάτων από εκπροσώπους φορέων του νομού και κυρίως αγρότες, των οποίων οι εκτάσεις κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν δασικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» η διαφοροποίηση Κόκκαλη δεν είναι προσωπική, αλλά κομματική, καθώς τις επόμενες μέρες ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Μαυραγάνη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα εξηγήσουν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ζητούν την εξαίρεση των γεωργικών εκτάσεων από την κύρωση των δασικών χαρτών.

Αναλυτικότερα η επίμαχη δήλωση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής: «Η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας. Επί σαράντα (40) χρόνια ουδεμία προσπάθεια έγινε προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια έκταση είναι δασική ή μη. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πλην όμως επειδή πολλά αγροτικά ακίνητα χαρακτηρίζονται και αναρτώνται ως δάση, παρ’ όλο που υφίστανται ατομικά εμπράγματα δικαιώματα, ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξαιρεθούν όλες οι γεωργικές εκτάσεις και ιδίως αυτές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι οποίες έχουν επιλεγεί για τη χορήγηση των ενιαίων ενισχύσεων στο πλαίσιο διατάξεων της Κοινοτικής Νομοθεσίας».

Ενημερωτικές εκδηλώσεις

σε Δήμητρα - Μελιβοία και Δήμο Κιλελέρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς, για την πλήρη, ολοκληρωμένη και αναγκαία ενημέρωση των δημοτών στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σήμερα Τετάρτη, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμητρας, και μεθαύριο Παρασκευή, επίσης στις 7μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Μελιβοίας. Ομιλητές θα είναι δασολόγοι σχετικοί με θέματα χαρτογράφησης και δασικών χαρτών.

Ο Δήμος Κιλελέρ και η αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ανάρτηση δασικών χαρτών, προβλήματα και λύσεις». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στη Νίκαια την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν αντιπρόσωποι από τη Διεύθυνση Δασών, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο, και τέως στέλεχος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Ο Δήμος Κιλελέρ και ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην ημερίδα η οποία φιλοδοξεί, μέσω των εισηγητών, να προτείνει λύσεις στο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass