ΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

Κλιμακώνεται η επίθεση της «αριστερής» κυβέρνησης

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2017 11:00

«Η επίθεση της «αριστερής» κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στους συνταξιούχους, όπως και σε όλα τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται χωρίς καμιά προοπτική για ημερομηνία λήξης» τονίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Συνταξιούχων Δημοσίου.

Με αφορμή τις εκλογές των πολιτικών συνταξιούχων Λάρισας του Δημοσίου, η ΔΑΣ στη διακήρυξή της μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα με φόντο τη δεύτερη αξιολόγηση που αξιώνουν Ε.Ε. Βιομήχανοι, Τρόικα, με τις περικοπές σε μισθούς, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με παραπέρα μείωση έως κατάργηση κοινωνικών παροχών - σε υγεία, πρόνοια, κοινωνικά επιδόματα, μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος - με ακόμα πιο άγρια χαράτσια (φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ), με μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ, με μπαράζ κατασχέσεων, κόκκινα δάνεια κ.α., ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει τις φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και εφοπλιστές».

Δεν υπάρχει σωτηρία για τον λαό μέσα στην Ε.Ε., στις συμπληγάδες των μονοπωλίων και την εξουσία τους. Η κατάσταση αυτή λένε ψέματα ότι αποτελεί μονόδρομο. Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος. Χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Μόνο έτσι μπορεί να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τις όποιες συντασσόμαστε καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των κλάδων μαζί με τους εργαζόμενους, σε ένα γιγάντιο μέτωπο πάλης για να διασωθεί ο θεσμός της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης».

Υποψήφιοι με τη ΔΑΣ για το Δ.Σ. είναι οι: Γκούνης Δημήτριος, Θάνος Γεώργιος, Καρανίκας Νικόλαος, Κουτσιανικούλης Θωμάς, Κωστόπουλος Κώστας, Παζιάνας Γεώργιος, Παπαστεργίου –Λιάκουρη Δημητρα, Σπανοπούλου Άννα, Χαϊδάς Σεραφείμ (Μάκης).

Για την Ε.Ε. υποψήφια είναι η Παπανικολάου Αγορή. Αντιπρόσωποι για την ομοσπονδία είναι οι: Γκούνης Δημήτριος, Θάνος Γεώργιος, Καρανίκας Νικόλαος, Κουτσιανικούλης Θωμάς, Κωστόπουλος Κώστας, Παζιάνας Γεώργιος, Παπαστεργίου –Λιάκουρη Δήμητρα, Σπανοπούλου Άννα, Χαϊδάς Σεραφείμ (Μάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass