ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τέρμα οι ποινές για τους «Δεν πληρώνω»

* Δέκα βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ από Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη χθες στον υπουργό Γ. Σταθάκη *Υπόσχεση για κοινωνικό τιμολόγιο στα διόδια και για επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής στο πλαίσιο αναθεώρησης των συμβάσεων με τις εταιρίες

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:34

 

Τη διαβεβαίωση ότι με νομοθετική ρύθμιση θα καταργηθεί η ποινικοποίηση της άρνησης καταβολής των διοδίων και την υπόσχεση ότι η ελάττωση της τιμής τους θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επανεξέτασης των συμβάσεων με τις εκμεταλλεύτριες εταιρίες, εξασφάλισαν από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον επισκέφθηκαν χθες, για να του θέσουν το ζήτημα των υψηλών διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Τον υπουργό Οικονομίας επισκέφθηκαν οι βουλευτές Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, περιοχών που πλήττονται ιδιαίτερα από τα διόδια στην εθνική οδό, ήτοι οι: Ηρώ Διώτη, Άννα Βαγενά, Κώστας Δελημήτρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Ζήσης Ζάννας, Μπέτυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να καταργήσει πολύ σύντομα τον νόμο που είχε θεσπίσει ο τότε υπουργός Μεταφορών Δημ. Ρέππας και εν συνεχεία τροποποίησε ο διάδοχός του Μ. Βορίδης και βάσει του οποίου επιβάλλονται δικαστικές κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν διόδια, ώστε να πάψουν οι δίκες και οι ποινές στα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Η κατάργηση προφανώς θα επιτρέπει στο μέλλον, σε όσους δεν επιθυμούν, να μην πληρώνουν διόδια χωρίς να αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις. Οπότε, η άρνηση θα αποτελεί πλέον ιδιωτική διαφορά μεταξύ του πολίτη και της εταιρίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης τον Νοέμβριο του 2013. Όπως αναφέρθηκε, στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων, με χιλιομετρική χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου, καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων στα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, άνεργους κ.λπ., αλλά και τους πολίτες που ζουν σε περιοχές με διόδια και υποχρεώνονται να πληρώνουν διαρκώς πηγαινοερχόμενοι.

Η όποια συζήτηση ελάττωσης των τιμολογίων στα διόδια θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της επανεξέτασης των συμβάσεων με τις εταιρίες, διαδικασία την οποία δεν προσδιόρισε χρονικά ο Γ. Σταθάκης. Το ίδιο ισχύει και για το αίτημα να λιγοστέψουν οι σταθμοί των διοδίων ή να αλλάξουν θέση κάποιοι απ’ αυτούς.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass