ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΕ

Δρόμος 600 μ. «πνίγει» τον Ευαγγελισμό

* Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας ενόψει της έναρξης των εργασιών

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 14:00
Για 5 περίπου μήνες, από τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα παραδοθούν οι σήραγγες έως τα τέλη Αυγούστου, ο παράδρομος της ΠΑΘΕ θα διασχίζει τμήμα του Ευαγγελισμού (φωτ. αρχείου). Για 5 περίπου μήνες, από τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα παραδοθούν οι σήραγγες έως τα τέλη Αυγούστου, ο παράδρομος της ΠΑΘΕ θα διασχίζει τμήμα του Ευαγγελισμού (φωτ. αρχείου).

Αναστάτωση και έντονη ανησυχία επικρατεί στον Ευαγγελισμό του Δήμου Τεμπών, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από τη διέλευση τμήματος του παράδρομου Λάρισας – Πλαταμώνα μέσα από το χωριό μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής τμήματος του δρόμου στην Κοιλάδα των Τεμπών μετά την παράδοση των σηράγγων.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα και με πρόσφατες ανακοινώσεις, οι σήραγγες των Τεμπών θα δοθούν σε κυκλοφορία στα τέλη Μαρτίου, αλλά η παράκαμψη που θα εκτρέπει εκτός του Ευαγγελισμού την κυκλοφορία, θα είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου.

Με παρέμβαση του Δήμου Τεμπών εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη μελέτη και κατασκευή του οδικού αυτού τμήματος (σ.σ.: μερικών εκατοντάδων μέτρων) η οποία δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση.

Το ζήτημα έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας μετά από έγγραφο της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» όπου γνωστοποιούσε για τις εργασίες που θα ξεκινούσαν χθες Παρασκευή. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον Δήμο Τεμπών και στο Υπουργείο Μεταφορών. Μετά το έγγραφο, προχθές Πέμπτη, κλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας από την πλευρά του Δήμου Τεμπών ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τσεργάς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Νίκος Καραμανές, ως εκπρόσωπος της Εταιρίας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να παραδοθούν γραπτά οι προτάσεις της κάθε πλευράς πριν αρχίσουν οι εργασίες. Αυτό θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα από την πλευρά του Δήμου Τεμπών και στη συνέχεια από την εταιρία, όπου μετά αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού αν δεν εξασφαλιστεί η ακίνδυνη πρόσβαση προς και από το χωριό τους αλλά και προς τις καλλιέργειές τους αρνούνται για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είναι αυτό μέχρι τα τέλη Αυγούστου, να δεχτούν όλο το βάρος της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο παράδρομο δεδομένου ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αποφεύγουν λόγω κόστους τον αυτοκινητόδρομο. Ειδικά μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες οπότε αυξάνεται κατακόρυφα η κίνηση, τόσο διερχόμενων όσο και των Λαρισαίων που κινούνται προς και από τα παράλια.

Στο πλευρό των κατοίκων και ο Δήμος Τεμπών αφού με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο κατασκευής της παράκαμψης. Για τον δήμαρχο Τεμπών προέχει η ασφάλεια της μετακίνησης των κατοίκων, αγροτών, κτηνοτρόφων, μαθητών κ.λ.π. Επίσης ζητά να επιταχυνθούν οι εργασίες του συγκεκριμένου κομματιού του παράδρομου ο οποίο έχει μήκος μόλις…600 μέτρα.

Τέλος πολίτες αλλά και διερχόμενοι συχνά από τον συγκεκριμένο δρόμο σημειώνουν επίσης ότι λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν προσωρινό δρόμο στο συγκεκριμένο τμήμα, θα υπάρχει χάσιμο χρόνου και μποτιλιάρισμα σε ώρες και ημέρες αιχμής για εκείνους οι οποίοι ουσιαστικά θέλουν δεν θέλουν θα οδηγούνται στην ΠΑΘΕ και στις σήραγγες πληρώνοντας αναγκαστικά και τα διόδια.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass