ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μηχανικοί σε απόγνωση λόγω κρίσης, αλλά με διάθεση για λύσεις

* Ν. Παπαγεωργίου: «Παρόντες ως ΤΕΕ στο πλευρό των μηχανικών και της κοινωνίας» * Βραβεύτηκαν Θεσσαλοί μηχανικοί που καινοτόμησαν

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 14:40

Βραβεύοντας Θεσσαλούς μηχανικούς που καινοτόμησαν και εφαρμόζοντας τις πρωτοποριακές τους ιδέες καθιερώθηκαν επαγγελματικά στη χώρα αλλά και διεθνώς, το ΤΕΕ σηματοδότησε τη διάθεση ενεργοποίησης των μελών του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Χθες στην εκδήλωση κοπής της πίτας του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας στη Λάρισα, ο νέος πρόεδρος του Τμήματος δεν περιορίστηκε να διεκτραγωδήσει την κατάσταση «ο κλάδος των μηχανικών βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έχει χτυπηθεί με τον χειρότερο τρόπο». Θυμίζοντας ότι «ως μηχανικοί, αν έχουμε μάθει κάτι καλά στις σπουδές μας, είναι να λύνουμε τα προβλήματα», ο Νίκος Παπαγεωργίου εξέφρασε τη διάθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου να σταθεί στο πλάι των μελών του αλλά και της κοινωνίας, ως εκ του θεσμικού του ρόλου.

«Μία νέα διοίκηση πρόσφατα ανέλαβε τα ηνία στο ΤΕΕ εκπροσωπώντας τα 3.658 μέλη του Τμήματος. Εκ μέρους της εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και αντοχή», είπε στην ομιλία του ο Ν. Παπαγεωργίου επισημαίνοντας: «Αντοχή γιατί η κρίση έχει χτυπήσει τον κλάδο μας με τον χειρότερο τρόπο. Ένας κλάδος όπου απασχολούνταν πάνω από 160 διαφορετικά επαγγέλματα έχει φτάσει σήμερα σε απόγνωση. Τα συνεχόμενα υφεσιακά μέτρα, η υπέρμετρη φορολόγηση, το δύσκολο επενδυτικά πλαίσιο, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι καθυστερήσεις στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τα capital control, η ολιγωρία των κυβερνήσεων σε καίρια θέματα για τον κλάδο μας, οδηγούν τον μηχανικό σήμερα σε απόγνωση. Τον οδηγούν να μεταναστεύσει, να αναζητήσει εργασία σε νέα επαγγελματικά αντικείμενα και σε τρομερά δύσκολο αγώνα επιβίωσης».

Και ο πρόεδρος του ΤΕΕ συνέχισε: «Ως μηχανικοί όμως, αν έχουμε μάθει κάτι καλά στις σπουδές μας, είναι να λύνουμε τα προβλήματα. Μας έχει γίνει δεύτερη φύση θα τολμούσα να πω, η μεγάλη αναλυτική ικανότητα και η ανεύρεση λύσεων. Ως Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, δηλώνουμε παρόντες, πρόθυμοι και έτοιμοι να δώσουμε λύσεις, ως οφείλουμε εκ της θεσμοθετημένης ιδιότητάς μας, ως ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Και για να γίνει αυτό όμως απαιτείται συνεργασία των φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, του Συνδέσμου Βιομηχάνων, των Επιστημονικών Συλλόγων. Το οφείλουμε, για την ευημερία των συμπολιτών μας και της κοινωνίας μας. Επίσης δηλώνουμε πρόθυμοι και έτοιμοι να στηρίξουμε την Καινοτομία τόσο με την προβολή της αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ

«Σήμερα επιλέγουμε να βραβεύσουμε μηχανικούς που έχουν διακριθεί στην καινοτομία», ανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ. «Ανθρώπους που ήδη οραματίστηκαν, σχεδίασαν αλλά και υλοποίησαν το όραμά τους. Δύο συναδέλφους οι οποίοι αφενός διαφημίζουν τον Έλληνα Μηχανικό στο εξωτερικό, αφετέρου προσδίδουν κύρος στο Επιμελητήριό μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που καινοτομούν, να μας γνωρίσουν τις ιδέες τους, προκειμένου να συμβάλουμε ως ο επαγγελματικός τους φορέας στην υποστήριξή τους». Ακολούθως ανακοίνωσε ότι το ΤΕΕ βραβεύει:

- τον Λαρισαίο Δημήτριο Πετρωτό, αρχιτέκτονα μηχανικό, για το ‘’laddroller’’, ένα καινοτόμο ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να λαμβάνουν με πολύ απλό τρόπο την όρθια στάση. Κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία σε 151 χώρες, με διακρίσεις όπως θέση μέσα στους δέκα καλύτερους του διεθνούς διαγωνισμού του ΜΙΤ, με συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις και στο Cybathlon, έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αγορών του εξωτερικού. Μάλιστα μετέχει και στον διαγωνισμό ‘’Chivas - The Venture’’ στο Λος Άντζελες, όπου χρειάζεται τη βοήθεια όλων με τη διαδικτυακή ψήφο.

- τον Τρικαλινό διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Η/Υ, Αθανάσιο Ντιντή για το «δέντρο», μία ενεργειακά αυτόνομη κατασκευή φωτοβολταϊκών, με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Έχοντας το σχήμα ενός πραγματικού δέντρου, δίνει ένα σαφές μήνυμα, παραπέμποντας στη φύση και στην ενεργειακή εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών. Με έντονο ενδιαφέρον σε αγορές του εξωτερικού και την Ελλάδα το «δέντρο» έχει τις απαραίτητες «ρίζες» για να μεγαλουργήσει, όπως τόνισε ο Ν. Παπαγεωργίου.

*Την εκδήλωση του ΤΕΕ, την πίτα του οποίου ευλόγησε ο πρωτοσύγκελος π. Αχίλλιος, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης ο οποίος στον χαιρετισμό του έτεινε χείρα συνεργασίας με το ΤΕΕ, χαιρετισμό εκ μέρους του περιφερειάρχη απηύθυνε ο γενικός διευθυντής Κ. Μέγας, παρών επίσης ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου και βέβαια πολλοί Λαρισαίοι μηχανικοί ανάμεσά τους και γνωστοί τοπικοί παράγοντες.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass