ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

Ημέρα μνήμης για τους πεσόντες αστυνομικούς

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2017 14:40

Στη μνήμη αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά το καθήκον ήταν αφιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε χθες το πρωί στο ναΐδριο του Αγίου Αρτεμίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Την εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σε συνεργασία με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, ενώ τη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος.

Με τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτη, κατά τον χαιρετισμό του να σημειώνει πως η ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη αστυνομικών «που έδωσαν το αίμα τους, υπερασπιζόμενοι τους πολίτες, τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής. Για την αφοσίωση, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία αστυνομικών με υψηλό αίσθημα καθήκοντος».

«Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε μετά από αγώνες της Ομοσπονδίας μας» πρόσθεσε απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Αθαν. Νταβούρας. Για να υπογραμμίσει ότι «δυστυχώς ο κύκλος αίματος δεν λέει να κλείσει ενώ οι Ελληνες αστυνομικοί συνεχίζουν να αποτελούν τον σάκο του μποξ. Περισσότεροι από 130 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί θανάσιμα αλλά και εκατοντάδες ακόμη τραυματισθεί» κατέληξε ο κ. Νταβούρας που, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τίμησε τον Υπαστυνόμο Α’ Γιάννη Κιλιργιώτη.

Ο κ. Κιλιργιώτης, τον Μάιο του 2010 υπηρετώντας στην ΟΠΚΕ Κορινθίας, τραυματίσθηκε σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με ληστές τράπεζας ενώ για την αποκατάσταση της υγείας του, χρειάσθηκε να νοσηλευθεί επί μήνες. Με τον κ. Κιλιργιώτη λαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα να σημειώνει πως «ο συνάδελφος αστυνομικός ήταν πάντα δίπλα μου».

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Χρυσόμαλλος, διευθυντές και διοικητές Τμημάτων, απόστρατοι, αστυνομικοί και πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass