ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ"

Ημερίδα για την Τ.Α. στη σύγχρονη εποχή

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2017 7:40

Ημερίδα με θέμα «η τοπική αυτοδιοίκηση στη σύγχρονη εποχή. Προκλήσεις πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων.

Η ημερίδα θα γίνει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (από τις 8.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ.) και στο πρώτο μέρος, περιλαμβάνει εισηγήσεις που αφορούν σε θέματα όπως οι βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές για τον πολιτισμό, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, η αστική αντζέντα της Ε.Ε. μετά το σύμφωνο του Άμστερνταμ και ο αστικός στρατηγικός σχεδιασμός.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, την Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα, την Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ Νομού Λάρισας Α.Ε.ΝΟΛ Α.Ε., καθώς και παρουσιάσεις των Δήμων Λαρισαίων, Τρικαίων και Φαρσάλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. με χαιρετισμό που θα απευθύνουν, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρ. Παπαχαραλάμπους και εκπρόσωποι φορέων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Στο Α΄ μέρος των παρουσιάσεων (συντονισμός: Λία Γκουντρουμπή, υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Λαρισαίων ): Στις 9:30: Η τοπική αυτοδιοίκηση σε κρίσιμους καιρούς: Πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων. Η περίπτωση του Δήμου Λαρισαίων. Γεώργιος Σούλτης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας

Στις 09:50: «Νέες βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές Αστικών Αναπλάσεων για τον Πολιτισμό, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία». Άσπα Γοσποδίνη, αρχιτέκτων ΑΠΘ, MSc, PhD, University College London καθηγήτρια Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού, διευθύντρια του ΠΜΣ "Αστική Ανάπλαση & Ανάπτυξη" Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στις 10:20: «Πόλεις σε κρίση: Οι προκλήσεις της Αστικής Ατζέντας της Ε.Ε. μετά το Σύμφωνο του Άμστερνταμ». Νικόλας Καραχάλης, μέλος ΣΕΠ ΕΑΠ / Val. Lead Expert URBACT

Στις 10:40: «Σχεδιάζω, συνεργάζομαι, πράττω, αναγνωρίζομαι, επανασχεδιάζω. Το αφήγημα του αστικού στρατηγικού σχεδιασμού». Κωστής Μοχιανάκης, διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου.

Στις 11:00: «INNOVATHENS, ο κόμβος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων: συνθήκες δημιουργίας και βιωσιμότητας». Αντώνης Οικονόμου, διευθυντής INNOVATHENS. Στο Β΄ μέρος των παρουσιάσεων (συντονισμός: Δημήτρης Φεγγίτης, υπεύθυνος Γραφείου ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας) περιλαμβάνονται οι εξής εισηγήσεις:

Στις 12:15 : «Ανάπτυξη Κοινωνικών Ικανοτήτων και Ομαδοσυνεργατικότητα: η νέα τάση στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Αγγελική Μπουρμπούλη, υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στις 12:35: «Λάρισα, Η πόλη που μαθαίνει: Ένα αυτοδιοικητικό πείραμα». Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων.

Στις 12:55: «Τεχνικές για αξιόπιστη διαβούλευση και ενδυνάμωση της συμμετοχής». Κλεάνθης Συρακούλης, επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας. 13:15: «Θεματικά Πάρκα & Κινητοποίηση της Τοπικής Οικονομίας. Η καλή πρακτική του Μύλων των Ξωτικών». Οδυσσέας Ράπτης, δ/νων σύμβουλος e-Trikala A.E.

Στις 13:35: «Καλές πρακτικές για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων». Άρης Καραχάλιος, δήμαρχος Φαρσάλων. Ηλέκτρα Θελούρα, ειδική συνεργάτις, πολιτικός μηχανικός.

Στις 13:55: «Δικτύωση, φαντασία και καλές πρακτικές στην αξιοποίηση τοπικών ιδιοτήτων». Σωτήρης Μπόλης, Project Manager του «Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων». Στις 14:15: «Παρουσίαση του προγράμματος CLLD (Leader) για τον Νομό Λάρισας». Σεβαστή Μπασδέκη, διευθύντρια ΑΕΝΟΛ. Στις 14:35: Παρεμβάσεις, συζήτηση και λήξη των εργασιών από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Λαρισαίων Γεώργιο Σούλτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass