Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP:

Συμφωνία παράδοσης και υποταγής σε βάρος του ελληνικού λαού

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2017 11:17

Για μία ακόμα συμφωνία παράδοσης και υποταγής σε βάρος του ελληνικού λαού με νέα επώδυνα μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης μετά το τελευταίο Eurogroup.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε μια ακόμη δραματική για τον λαό συμφωνία υποταγής και παράδοσης παραπέμπει το αποτέλεσμα του Eurogroup, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ουσιαστικά σε ένα 4ο μνημόνιο, δηλαδή αποδέχθηκε να προ-νομοθετήσει μέτρα πάνω από 3,6 δισ. ευρώ χωρίς να πάρει τίποτα σε σχέση με το χρέος και χωρίς να είναι βέβαιη (τουναντίον) η ποσοτική χαλάρωση και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρωθούν όλα τα άκρως επώδυνα προαπαιτούμενα.

Στο «κρεβάτι του Προκρούστη», μεταξύ άλλων, θα μπουν ξανά οι συντάξεις (η πλειονότητα των οποίων θα υποστεί το αργότερο το 2019 νέες μειώσεις της τάξης του 30%) ενώ παράλληλα θα «κουρευτεί» δραματικά το αφορολόγητο, με τους μη έχοντες να πληρώνουν για πολλοστή φορά το «μάρμαρο» και ταυτόχρονα θα «κατεδαφιστούν» ακόμη περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και, κυρίως, του απεργιακού δικαιώματος.

Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ως απαράβατο όρο πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερο λιτότητα!

Η Ελλάδα χρειάζεται να βγάλει επιτέλους από τον λαιμό της τη «θηλιά» των δανειστών. Η διαγραφή του χρέους, η μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, αποτελεί τη μοναδική, ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τα μνημόνια και τη λιτότητα και να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και παραγωγικού μετασχηματισμού, με κοινωνική δικαιοσύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass