ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΕΛΛΑΣ:

Να υπάρξει ορθολογική κάλυψη των αναγκών στον δημόσιο τομέα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2017 13:24

Το θέμα της αναγκαιότητας «να υπάρξει προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο, ώστε να υπάρξει ορθολογική κάλυψη των αναγκών», φέρνουν στη Βουλή, με ερώτηση προς την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές Λάτρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν:

“Από το 2010 λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς του Δημοσίου καθορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν. Η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων προσδιορίστηκε αρχικώς με το άρθρο 11 του Ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α 152), με την περ.1 της υποπαραγράφου Ζ.5 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 (ΦΕΚ Α 222) και με το άρθρο 64 Ν.4389/2016 (ΦΕΚ Α 94).

Ειδικότερα για το 2017, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις)”.

Τέλος, οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν ενημέρωση από την αρμόδια υπουργό “για τον ακριβή αριθμό προσλήψεων που έγιναν μεταξύ 2015 – 2016, με βάση ποιες προκηρύξεις πραγματοποιήθηκαν, πόσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ και με ποια αίτια, πόσες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις ΔΕΚΟ και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το 2017”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass