Πρόγραμμα συμβουλευτικής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2017 14:37

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), Λάρισας, συντονιστής φορέας στο πρόγραμμα «Erasmus+», Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων: "Εκπαίδευση στη μη βίαιη επίλυση των συγκρούσεων (διαμεσολάβηση, μη βίαιη αντίσταση)", πραγματοποίησε την πρώτη ροή κινητικότητας στη Μεγάλη Βρετανία, με θέμα εκπαίδευση στην καινοτόμα πρακτική, της μη βίαιης αντίστασης (NVR).

Στην Κινητικότητα συμμετείχαν ειδικοί από το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Τρικάλων (ΣΥΝ-ΕΙΡΜΟ ΑΜΚΕ), φορείς που απαρτίζουν την εν λόγω κοινοπραξία και έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τόσο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όσο και ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (οικονομικές, κοινωνικές κ.α.). Οι στόχοι του προγράμματος αφορούν την εκπαίδευση/επιμόρφωση επτά στελεχών και συνεργατών των φορέων της κοινοπραξίας σε δύο διαφορετικές τεχνικές, τη διαμεσολάβηση (Βέλγιο) και τη μη βίαιη αντίσταση (NVR), (Ηνωμένο Βασίλειο), τη δικτύωση των φορέων ώστε να υπάρχει μία συνεχή ανατροφοδότηση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους. Παράλληλα και μέσα στο πλαίσιο της Δικτύωσης προβλέπεται η διενέργεια βιωματικών εργαστηρίων με ανάλογη θεματολογία σε ομάδες ατόμων με συναφή ενασχόληση (Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί κ.α.) προκειμένου να γίνει διασπορά των νέων μεθοδολογικών προσεγγίσεων στη διαχείριση των συγκρούσεων, την προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη των συμμετεχόντων στελεχών και συνεργατών, την αντιμετώπιση και μείωση των βίαιων συμπεριφορών καθώς και τη διαχείριση των συγκρούσεων σε άτομα, ομάδες με τις οποίες εργάζονται οι συμμετέχοντες φορείς με νέα εργαλεία τα οποία θα συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα.
Τα μακροπρόθεσμα οφέλη του σχεδίου αναφέρονται στην ένταξη των νέων τεχνικών επίλυσης των συγκρούσεων στην καθημερινή πρακτική των συμμετεχόντων φορέων και ο σταδιακός μετασχηματισμός στον τρόπο αντιμετώπισης των διαφορών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass