ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου Ειδικού Σχολείου Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2017 11:11

Νέο κτίριο αποκτά μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το Ειδικό Σχολείο Λάρισας καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το έργο με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 4.290.000 €.

Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας Λειτουργίας ο Δήμος Λαρισαίων για τη στέγαση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε κτίριο κατάλληλων προδιαγραφών. Με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από παλαιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, που δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία. Το υπάρχον ειδικό σχολείο βρίσκεται σε κτίριο που απέχει 16 χλμ. από τη Λάρισα στους Αγ. Αναργύρους και δεν εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατασκευή του νέου κτιρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Λαρισαίων και ως Περιφέρεια θα κατασκευάσουμε το σχολείο και θα το παραδώσουμε στον Δήμο για να το λειτουργήσει».

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το κτίριο εκπαίδευσης είναι δυναμικότητας 50 μαθητών και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας. Πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 3.916,26 m2, ιδιοκτησίας του Δήμου Λαρισαίων, στην Νεάπολη Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass