* Δηλώσεις των απερχόμενων Ι. Αργυρούλη - Χριστίνας Γιαννουλέα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: Συναινετική η εκλογή του Σωτ. Μάρκου

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:10

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, με σκοπό, αφενός την εκλογή του νέου προεδρείου του, και αφετέρου των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προτεινόμενος όπως ορίζει ο κανονισμός από την πλειοψηφία μετά από εισήγηση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, εκλέχτηκε πανηγυρικά μετά από μυστική ψηφοφορία ο Σωτήρης Μάρκου με 23 ψήφους και 1 λευκό σε σύνολο 24 παρόντων. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο προτεινόμενος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αναστασίου με τις ίδιες ψήφους, ενώ γραμματέας επανεξελέγη ο Γιώργος Κούκας, κι αυτός με τις ίδιες ψήφους, προτεινόμενος από την πλειοψηφία, μιας και η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Γιάννη Κασίδα αρνήθηκε να κάνει χρήση του δικαιώματος που δίνει ο κανονισμός και ορίζει την εκλογή του γραμματέα από τους δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας, καταγγέλλοντας ως αντιδημοκρατικό και αστείο τον νόμο που περιγράφει την όλη διαδικασία, αφού επιβάλλει ουσιαστικά ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν δίνει καμιά αρμοδιότητα στα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου καθιστώντας τα διακοσμητικά.

Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν (πέραν του δημάρχου που ορίζεται χωρίς εκλογή ως πρόεδρος) τακτικά μέλη οι Γιαννουλέα Χριστίνα, Ζιούλη Αναστασία, Ριζούλης Στέφανος και Σμυρλής Βασίλειος από την πλειοψηφία, Καλαγιάς Γρηγόριος και Τριανταφύλλου Αθανάσιος από τη μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη οι Κούκας Γεώργιος, Σκαρκάλης Χρήστος και Σουλιώτης Θεόδωρος από την πλειοψηφία, Αναστασίου Ιωάννης και Σκαπέτης Αντώνιος από τη μειοψηφία.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος ορίστηκε από τον δήμαρχο ο Βασίλης Λέτσιος, ενώ τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Γιαννουλέα Χριστίνα, Σουλιώτης Θεόδωρος, Τσιώνης Αστέριος και Σκαρκάλης Χρήστος από την πλειοψηφία, Ολύμπιος Αθανάσιος και Μασούρας Γεώργιος από τη μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη οι Αγγελακόπουλος Ρίζος, Μπάτσικας Βασίλειος και Τριανταφύλλου Ευθύμιος από την πλειοψηφία, Αναστασίου Γιάννης και Βατζιάς Αντίγονος από τη μειοψηφία.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο 41χρονος νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Μάρκου, εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και ως χθες ήταν εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Νεολαίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Αγιάς. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Αγιάς, προσηνής άνθρωπος, ενώ το πλούσιο βιογραφικό του παρέχει εχέγγυα αξιοπρεπούς παρουσίας στην τόσο βαρύνουσα θέση του προέδρου.

Είναι αντιπρόεδρος Δ’ και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ, και διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού της τμήματος από τη στιγμή που την ομάδα ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας. Παλιότερα, το 2008, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΠΑΕ και την εταιρία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ», έχοντας έναν διττό ρόλο, για τη μεν ποδοσφαιρική ομάδα ως υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των Αγώνων – Operations Manager, με τομείς ευθύνης τη διαχείριση εισιτηρίων, την ασφάλεια αγώνων, καθώς και την εκπροσώπηση του αγωνιστικού τμήματος. Για την εταιρία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» δε, ως εκπρόσωπος και πληρεξούσιος κατά τη διάρκεια της κατασκευής του AEL FC ARENA, καθώς και ως διευθυντής αυτού από τα εγκαίνιά του ως και τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν και παραιτήθηκε και από τις δυο του ιδιότητες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα την Προπονητική Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) και κάτοχος βρετανικού μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Αγορά του Αθλητισμού – Master of Business Administration (MBA) in Sport Management.

Έχει δουλέψει ως γυμναστής σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Αγιάς και ως προπονητής βόλεϊ του Γ.Σ. «Ερμή» Αγιάς γυναικών και ανδρών (2003 – 2004, Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών). Τη χρονιά 2004 – 2005 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Αθλητικό Γυμνάσιο Αγιάς καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητα του προπονητή βόλεϊ στον «Ερμή», αλλά και στην Ε.Α. Λάρισας. Τη σεζόν 2005 – 2006 κατέκτησε με την Ε.Α. Λάρισας τα πρωταθλήματα παίδων και παμπαίδων Κεντρικής Ελλάδας και προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου με την ομάδα παμπαίδων κατέκτησαν την 4η θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Το 2006 πήγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Αγορά του Αθλητισμού - Master of Business Administration (MBA) in Sport Management. Έκανε την πρακτική του ως διακεκριμένος φοιτητής στο ποδοσφαιρικό γήπεδο RICOH ARENA της τοπικής F.C. Coventry City, συμμετέχοντας ενεργά σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως αγώνες της Championship League, μουσικές συναυλίες, αλλά και θεματικές εκθέσεις. Τον Νοέμβριο του 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και επέστρεψε στη Λάρισα.

Υπήρξε αθλητής του βόλεϊ από το 1989 έως το 2008 στους συλλόγους Γ.Σ. «Ερμής» Αγιάς, «Ναύαρχος Βότσης» Καλαμαριάς, Χ.Α.Ν.Θ. και Ε.Α. Λάρισας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και του Α.Ο. «Δωτιέα» Αγιάς και είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος».

Αναλαμβάνοντας χθες τα νέα του καθήκοντα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στις εκλογές του 2014 αποφάσισα για πρώτη φορά να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά του τόπου που μεγάλωσα, αγάπησα και δεν απαρνήθηκα ποτέ μου.

Οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και πιστεύω ότι έχω ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Στο πρώτο μισό της θητείας υπηρέτησα τον Δήμο Αγιάς από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού, Νεολαίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Στο δεύτερο μισό της θητείας ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, με πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ευχαριστώ πολύ, όπως ευχαριστώ και όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Ενώπιον του σώματος και των συμπολιτών μας, δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω τον θεσμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με ήθος, αίσθημα δικαίου και πολιτικό πολιτισμό. Θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση των συναδέλφων, των συμπολιτών και των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου μας με την καρδιά, την πόρτα και τα τηλέφωνά μου ανοιχτά. Τέλος, συγχαίρω τους συναδέλφους που εξελέγησαν στις επιτροπές και τους νέους αντιδημάρχους και τους εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία».

Οι δηλώσεις των απερχόμενων

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αργυρούλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα που για τέσσερα χρόνια του εμπιστεύτηκε την ύψιστη αυτή θέση. Ευχαρίστησε τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας για τη συνεργασία, όπως και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικά τον δημοτικό υπάλληλο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπουρνάκα τον οποίο χαρακτήρισε άριστο γνώστη του «Καλλικράτη», της νομολογίας και γενικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Θέλω να πιστεύω» τόνισε «πως ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες του καθενός και πως υπήρξα πρόεδρος όλων και όχι μόνο της συμπολίτευσης. Άκουσα κοινωνικά κινήματα και πολίτες, έδωσα τον λόγο σε όλους, διαχειρίστηκα πολλές κρίσεις και πιστεύω πως τα κατάφερα». Τα εύσημα για τα χρόνια της προεδρίας του ο κ. Αργυρούλης άκουσε τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τον κ. Καλαγιά, ενώ απέσπασε ένα ζεστό και εγκάρδιο χειροκρότημα από τους δημοτικούς συμβούλους κατεβαίνοντας από το έδρανο του προεδρείου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, αντικαταστάθηκαν, όπως είναι γνωστό, και οι δύο εκ των τεσσάρων αντιδημάρχων. Στις Ευρυμενές ο Ρίζος Αγγελακόπουλος από τον Γιώργο Γιάνναρο και στη Δημοτική Ενότητα Αγιάς η Χριστίνα Γιαννουλέα από τον Βασίλη Σμυρλή, η οποία και έκανε στην «Ε.τ.Δ.» την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη την οποία έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό μου με τη θεσμική θέση που μου εμπιστεύτηκε, όπως επίσης και όλους τους συναδέλφους, συνεργάτες, υπηρεσιακούς παράγοντες και, φυσικά, τους πολίτες του τόπου μας. Με βασικό κριτήριο τον πολιτικό πολιτισμό, δίνω σε όλους τους συναδέλφους τα συγχαρητήριά μου για τις θέσεις που αναλαμβάνουν και εύχομαι καλή θητεία στα νέα μας καθήκοντα της καινούργιας μας θητείας την οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass