ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ρομποτική: Η αγαπημένη συνήθεια των μικρών Λαρισαίων

* Το «χόμπι» των τριών Ολυμπιάδων ξανά στο επίκεντρο *Περισσότερες από 50 ομάδες θα διαγωνιστούν στο 10ο Γυμνάσιο

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 22:35
Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει εκπροσωπηθεί σε Ρωσία, Κατάρ και Ινδία Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει εκπροσωπηθεί σε Ρωσία, Κατάρ και Ινδία

Ξεκίνησαν να δουλεύουν από τον περασμένο Νοέμβριο. Κομμάτι - κομμάτι, καλώδιο – καλώδιο, αισθητήρα – αισθητήρα. Ώρες ατελείωτες και λάθη. Προσπάθεια και πείσμα. Ικανότητα μα και γνώση. Εκατοντάδες παιδιά από όλη τη Θεσσαλία

και απ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα έρθουν στη Λάρισα την Κυριακή για να παρουσιάσουν τα ρομποτικά τους επιτεύγματα, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο «Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas».

«Ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και το κλειστό του 10ου Γυμνασίου θα είναι γεμάτο» τονίζει με ενθουσιασμό ο Γιάννης Μπαράς που έχει συνδέσει το όνομά του με τη λαρισινή παρουσία σε 3 Ολυμπιάδες Ρομποτικής τα τελευταία χρόνια. Στη Ρωσία, το Κατάρ και την Ινδία μαζί με τους μαθητές του κέρδισαν πολλές εμπειρίες.

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου ενώνουν τις δυνάμεις τους η S.T.E.M. Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση για την Προώθηση των Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής), η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας και το παράρτημα Θεσσαλίας του WROHellas έτσι ώστε στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του 10ου Γυμνασίου Λάρισας να παρουσιαστούν επιτεύγματα από όλη τη Θεσσαλία.

«Όταν ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια συμμετείχαν 60 ομάδες, μετά 80, μετά 180 και τώρα 300 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Σε επίπεδο Θεσσαλίας την Κυριακή θα έχουμε 53 ομάδες και συνολικά πάνω από 200 παιδιά. Αυτό δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη ρομποτική η οποία προσφέρει πάρα πολλά στα παιδιά».

Ο διαγωνισμός αποτελείται από τις εξής κατηγορίες:

Κατηγορία Δημοτικού: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Στην κατηγορία αυτή, οι μικροί μηχανικοί καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν οχήματα και συστήματα μεταφορών του μέλλοντος: Ιπτάμενα ταξί, Διαστημικά ασανσέρ, υποβρύχια αυτοκίνητα είναι μερικές από τις πρωτότυπες ιδέες.

Κατηγορία Γυμνασίου: «Η πορεία του Μεγαλέξανδρου». Ο διαγωνισμός του Γυμνασίου αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο τον γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν (όπως την πολιορκία της Περσέπολης και τον Γόρδιο Δεσμό).

Κατηγορία Λυκείου: «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα». Στην κατηγορία Λυκείου, οι μαθητές θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα». Το project της κάθε ομάδας θα πρέπει να παρουσιάζει ένα ρομποτικό σύστημα/αυτοματισμό το οποίο λειτουργεί καταναλώνοντας ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project είναι σημαντικό καθώς και να είναι ξεκάθαρα τα σημεία καινοτομίας του.

Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ξεκινήσει στις 10 και θα ολοκληρωθεί στις 12.30.

 

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass