ΠΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ

Δεκάδες νεκρά πρόβατα στον Αμπελώνα

* ΑΜΕΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ- ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 22:01
Νεκρά ζώα σε αποσύνθεση που πετάχτηκαν σε χαντάκι στην περιοχή Φαλάνης - Αμπελώνα Νεκρά ζώα σε αποσύνθεση που πετάχτηκαν σε χαντάκι στην περιοχή Φαλάνης - Αμπελώνα

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν χθες στον χώρο μεταξύ Φαλάνης - Αμπελώνα όταν μέσα σε κεντρικό στραγγιστικό αύλακα που έχει επαφή και με το φράγμα Γυρτώνης αντίκρυσαν πάνω από τριάντα νεκρές προβατίνες τις οποίες απερίσκεπτα ενδεχομένως πέταξαν κάποιος ή κάποιοι κτηνοτρόφοι νεκρές μέσα στο χαντάκι.

Μάλιστα η ενέργεια εκτός από απαράδεκτη είναι επιβαρυντική και για τους ίδιους αφού μερικές από τις προβατίνες έφεραν στα αυτιά τους τα ενώτια όπου αναγράφονται τα στοιχεία της προβατίνας και του ιδιοκτήτη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Τυρνάβου και ιδιαίτερα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αμπελώνα κ. Γιώργου Κουτσοδήμου ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Λάρισας και ειδικά με τη διευθύντρια κ. Μαρία Ντανίκα, η οποία ευαισθητοποιημένη από την απαράδεκτη αυτή ενέργεια κτηνοτρόφου ή κτηνοτρόφων αμέσως μετέβη στον χώρο όπου κυριολεκτικά πετάχτηκαν τα νεκρά ζώα συνοδευμένη από τον προϊστάμενο ΚΑΦΕ κ. Αθανάσιο Κωνσταντινίδη. Εκεί ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουτσοδήμος ο οποίος καταγγέλλει παρόμοια φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όχι μόνο των υπόλοιπων ζώων της περιοχής αλλά και των ίδιων των ανθρώπων και ζήτησε στις περιπτώσεις που υπάρχουν νεκρά ζώα να τηρούνται οι ευρωπαϊκοί και ελληνικοί κανόνες ασφαλούς υγειονομικής ταφής ή καύσης των νεκρών ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η Κτηνιατρική Υπηρεσία Λάρισας αναμένεται να καταθέσει έκθεση στον Εισαγγελέα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία για τον κτηνοτρόφο, στον οποίο ανήκουν τα νεκρά ζώα, ενώ και ο ίδιος ο κτηνοτρόφος, τον οποίο γνωρίζει η υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε σε επαφή με την εταιρία με την οποία υπάρχει σύμβαση για την απομάκρυνση και καύση των νεκρών ζώων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass